U planu

Kredit od 15 milijuna KM za obnovu čapljinske elektrane

Krajnji dužnik, tvrde, bit će JP Elektroprivreda HZHB.
Gospodarstvo / Ulaganja | 03. 10. 2019. u 18:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije BiH je prihvatila informaciju i podržala inicijativu da za projekt zamjene sustava upravljanja i turbinske regulacije u crpnoj hidroelektrani (CHE) Čapljina budu osigurana kreditna sredstva kod KfW Frankfurt na Majni u iznosu do 15 milijuna eura.

Kako je priopćeno u četvrtak nakon sjednice federalne vlade, konačna odluka o zaduženju će biti donesena po okončanju pregovora s KfW-om kada će biti utvrđeni konačni uvjeti kreditnog zaduženja.

Krajnji dužnik, tvrde, bit će JP Elektroprivreda HZHB.

Federalno ministarstvo financija će Vladi Federacije BiH podnijeti informaciju o pregovorima kao i tekst usuglašenog Ugovora između Bosne i Hercegovine i KfW-a i ovaj zaključak dostaviti Ministarstvu financija i trezora BiH radi provođenja dalje procedure, priopćeno je iz Vlade FBiH.

Inače, cilj je zamjenom dotrajale opreme produžiti trajanje postojećeg postrojenja u CHE Čapljina  starog 40 godina.

Uvođenjem novih tehnologija, koje su ujedno jednostavnije i jeftinije za održavanje, bit će podignut stupanj pouzdanosti i raspoloživosti postrojenja, a očekuje se i povećanje moguće proizvodnje električne energije zbog manjeg broja zastoja uslijed kvarova opreme, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close