Široki Brijeg

Kraljević obećao više projekata

Kraljević je spomenuo i sastanak na temu duhanske stanice, naglasivši kako prostorni plan radi poduzeće za projektiranje iz Mostara.
Gospodarstvo / Ulaganja | 05. 02. 2021. u 21:30 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon usvajanja zaključka o Nacrtu proračuna Grada Širokog Brijega za 2021. godinu u iznosu od 14.084.700 maraka, gradonačelnik tog grada Miro Kraljević izjavio je kako će većina sredstava biti usmjerena za kapitalne projekte, poput izgradnje vodovodnih mreža, pročistača otpadnih voda, te rekonstrukciju lokalnih cesta i školskih objekata.

''Radit ćemo na projektima koji su od velike važnost za normalno funkcioniranje Grada. Tu bih naglasio potrebu završetka vodovodnog sustava u mjestima Ljubotići, Dobrkovići i Knešpolje te izgradnju pročistača otpadnih voda. Taj projekt u zimskom razdoblju ide malo sporije, ali se nadam da ćemo s dolaskom ljepšeg vremena, krenuti intenzivnije raditi na njemu kako bi ga što prije završili'', kazao je Kraljević.

Ocijenio je kako unatoč svim okolnostima vezanim za pandemiju, Grad uspijeva infrastrukturno unaprijediti na mnogim mjestima.

U novi proračun je, po njegovom mišljenju, uklopljena većina planiranoga i važnog za normalno funkcioniranje grada.

Kraljević je spomenuo i sastanak na temu duhanske stanice, naglasivši kako prostorni plan radi poduzeće za projektiranje iz Mostara.

Iz novog proračuna izdvojio je i troškove prijevoza učenika u iznosu od 1.200.000 maraka čime će Grad Široki Brijeg uz sufinanciranje Županije Zapadnohercegovačke u potpunosti preuzeti na sebe financiranje prijevoza.

Čelni čovjek Širokog Brijega, naglasio je kako je u njegovom petom mandatu, rad nastavljen prema planu i da HDZ BiH u Gradskom vijeću ima većinu, no da se nijedna važnija odluka ne može donijeti bez dogovora.

Zaključak o nacrtu proračuna stavljen je na javnu raspravu koja će trajati do 19. veljače, a svi zainteresirani mogu podnijeti svoje prijedloge, mišljenja i primjedbe.

Kopirati
Drag cursor here to close