Urbanizam

Kordić s građanima: Što će biti sa zgradom koja je na sudu?

Budući da je žalba stanara na drugostupanjskom organu Ministarstva graditeljstva HNŽ-a, po dobijenom rješenju žalbe će se i postupiti.
Gospodarstvo / Ulaganja | 03. 03. 2021. u 12:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić se obvezao kako će u iduća dva tjedna napraviti niz sastanaka s odgovornim ljudima u procesu gradnje zgrade u naselju Bijeli brijeg nakon čega će se organizirati zajednički sastanak kako bi se iznašlo zajedničko rješenje oko ovog gorućeg problema, priopćeno je Građanska inicijativa Stop nelegalnoj gradnji na Bijelom brijegu.

Naime, predstavnici neformalne grupe građana okupljene oko inicijative „Stop nelegalnoj gradnji na Bijelom Brijegu“, jutros su se u Gradskoj vijećnici Grada Mostara sastali sa gradonačelnikom Mariom Kordićem te načelnicom Odjela za urbanizam Marinom Deronjić.

Tom prilikom su gradonačelnika pobliže upoznali s problematikom, nepravilnostima i nezakonitostima oko novoizgrađenog stambeno-poslovnog objekta na Bijelom Brijegu. Zbog istog su kazneno prijavili Zdravka Čuljka i Ljubu Bešlića te inspektora Nebojšu Šarića.

Budući da je žalba stanara na drugostupanjskom organu Ministarstva graditeljstva HNŽ-a, po dobijenom rješenju žalbe će se i postupiti.

Zaključeno kako grad ima niz problema po pitanju ilegalne gradnje od kada ne postoji gradsko vijeće.

''Nakon dugo godina tapkanja u mraku, zahvalni smo novoizabranom gradonačelniku Kordiću na prijemu i uključivanje u problematiku te vjerujemo kako će ova praksa, kao i njen ishod, potaknuti i druge stanare u  Mostaru da se ohrabre u borbi za svoja prava i ljepši Mostar'', priopćeno je Građanska inicijativa Stop nelegalnoj gradnji na Bijelom brijegu.

Kopirati
Drag cursor here to close