Živi bili...

Kordić o direktorima: Samo struka

Kad su u pitanju javna poduzeća, Kordić je rekao kako jasno da je tu loše stanje i da se to ne da riješiti kroz jednu sjednicu Gradskog vijeća.
Gospodarstvo / Ulaganja | 02. 03. 2021. u 15:57 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Za funkcioniranje gradskih poduzeća potreba je struka. Ako mislite na neka stranačka kadroviranja, struka je nešto što će se gledati kad se budu birali direktori gradskih poduzeća'', rekao je mostarski gradonačelnik Mario Kordić nakon sjednice Gradskog vijeća koja je održana u utorak u Mostaru.

Rekao je kako je zadovoljan sjednicom.

''Izabrani smo radna tijela što nam je prvi korak u rješavanju nagomilanih problema u Mostaru. Ono što nas malo čini nekako čudnima je to što se nakon nepostojanja Gradskog vijeća svih ovih godina nakupilo se dosta tema a i vijećnici u pozitivnoj želji da se što prije načmu sve moguće teme su možda smo danas s vijećničkim pitanjima i pretjerali. Jedna pozitivna energija je u Gradskom vijeću'', rekao je i dodao kako se puno tema otvara.

Kad su u pitanju javna poduzeća, Kordić je rekao kako jasno da je tu loše stanje i da se to ne da riješiti kroz jednu sjednicu Gradskog vijeća.

''Uprave gradskih vijeća i skupštine je nešto s čime kasnimo'', rekao je.

Na pitanje o spornim ulicama i legalizacijama, Kordić je rekao kako će se time baviti radna tijela Gradskog vijeća.

''To će biti tema sljedećih sjednica. Radi bismo sve u jednoj sjednici, ali ne ide. Razumijem nestrpljivost svih nas. I ja sam jedan od njih, ali moramo biti strpljivi'', rekao je.

Direktor Zračne luke

Govoreći o imenovanju v.d. direktora Zračne luke Mostar rekao je kako se ne radi o nikakvom nelegalnom imenovanju iako je tako vijećnicima rekla načelnica Odjela za gospodarstvo Amira Trbonja.

''Imenovanje dogodilo na Bivši ravnatelj je otišao s te funkcije, gradonačelnik Bešlić je iskoristio mogućnost imenovanja direktora tim više što Zračna luka Mostar ima i vlasnika Zračnu luku Zagreb. Na njihovu inicijativu se sve to skupa desilo. Tako da ne mislim da je tamo išta kriminalno napravljeno. Nakon odlaska direktora morao je biti netko na čelu te tvrtke kako ne bi bilo više problema'', rekao je Kordić.

S kime novinari smiju pričati?

Predsjedatelj Gradskog vijeća Salem Marić je pak poručio novinarima da poslije sjednice prvo njega i gradonačelnika trebaju pitati za izjave.

Foto: Bljesak.info / Salem Marić

''Prvo je red da se obrati predsjedatelj Gradskog vijeća i gradonačelnik a onda možete pitat bilo kojeg vijećnika šta trebate. Sad ne znam ništa je rekao vijećnik. Ne znam ja šta sad trebam pričati'', rekao je Marić.

''Današnja sjednica daje nadu da će ovo GV u ovom mandatu raditi u punom kapacitetu i davati punu podršku kako gradonačelnika tako i načelnika odjela. Bilo je konstruktivno'', rekao je
je i dodao kako su se neke stvari morale odgoditi.

''Htjeli smo da krenemo vrlo brzo i efikasno s radom, ali ono što je bilo potrebno za početak ozbiljnijeg rada bilo je imenovanje radnih tijela i da smo danas samo to uradili... Urađen je veliki posao'', rekao je Marić.

Dodao je kako je ''medicinski precizno'' svaka stranka uračunata u tijela vijeća.

Kopirati
Drag cursor here to close