Da l' je moguće

Kordić: Dovršit ćemo sportsku dvoranu 

Gradonačelnik Kordić je naglasio i da je dio objekta urađen jer postoji ''750 garažnih mjesta, za koja se nada da će u tijeku ove godine i početkom sljedeće ući u sustav Mo parkinga.
Gospodarstvo / Ulaganja | 29. 10. 2021. u 11:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na konferenciji za tisak u pauzi redovite sjednice Gradskog vijeća Grada Mostara, koja je održana u četvrtak, gradonačelnik Mostara Mario Kordić govorio je i o sportskoj dvorani u Mostaru.

Glede dovršetka izgradnje Sportsko kulturnog centra gradonačelnik je upoznao novinare kako je taj projekt zadnji put 2016. godine revidiran , a danas 2021. ponovo imamo problem s tehnologijom koja napreduje, nova su rješenja oko hlađenja i grijanja...

"Razgovaramo da napravimo novu reviziju i da probamo i da to privedemo kraju. Trenutno mogu da kažem da je to objekt koji će koštati cca 30 milijuna KM iako to nije precizna cifra, jer nemamo troškovnike još''.

Naglasio je i da je dio objekta urađen jer postoji ''750 garažnih mjesta, za koja se nada da će u tijeku ove godine i početkom sljedeće ući u sustav Mo parkinga. Dio konstruktivne dvorane je također započeo'', rekao je gradonačelnik.

Naime, mostarski sportaši na dvoranu čekaju punih 40 godina. Od postavljanja kamena temeljca na Valentinovo 1985. do danas generacije mostarskih sportaša i talenata ostale su zakinute za krov nad glavom.

Otvaranje mostarske dvorane bilo je najavljivano za veljaču 1987. godine, a godinama nakon Mostarci imaju novi rok za rješenjem.

Podsjetimo, prema podacima koje je za Bljesak.info ranije ustupio Grad Mostar u izgradnju dvorane od 2010. do 2019. godine utrošeno je više od osam milijuna KM, točnije 8.506.485,96 KM. Tadašnji mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić tada je kazao kako je za nastavak izgradnje sportske dvorane potrebno gotovo 25 milijuna KM, iako je samo četiri godine ranije bilo rečeno kako izgradnja sportske dvorane košta 62 milijuna KM te da su do 2019. godine Grad Mostar i Federacija BiH izdvojili oko 12 milijuna.

Mostarski političari 40 godina nisu pronašli rješenje za dvoranu te iako su složni da je Gradu potrebna dvorana ipak ne dijele viziju kako bi ona trebala izgledati.

Novinare je zanimalo i pitanje u ratu oštećenih objekata koji se nalaze u središtu grada, a nisu obnovljeni niti porušeni.

Problem porušenih objekata je tema o kojoj je bilo govora u kontekstu Odluke o komunalnom redu na sjednici Gradskog vijeća, a gradonačelnik je podsjetio kako Grad Mostar nije u obvezi obnavljati objekte koji su porušeni u ratu.

''Mi se trudimo obnoviti nekih 130-ak stambenih jedinica iz ''ratne priče''. Nedavno smo poslali dopis Ministarstvu za izbjeglice i raseljena lica, tražimo mogućnost da obnovimo neke moguće projekte za obnovu tih 130 stambenih jedinica. Većina toga je na objektu Razvitak. Ostatak je razbacan po cijelom gradu'', kazao je.

Kopirati
Drag cursor here to close