Investicije

Koliko je RS-u potreban 'deluxe' avion vrijedan 19 milijuna KM?

Premijer RS-a Radovan Višković pojašnjava da stari avion entitetske vlade već dva mjeseca nije u funkciji zbog kvara koji se pojavio na takvoj vrsti letjelica
Gospodarstvo / Ulaganja | 26. 09. 2019. u 08:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Republike Srpske pokrenula je proceduru kupovine novog aviona čija cijena iznosi 18,9 milijuna maraka. Avion tipa „Cessna“, na banjalučkom aerodromu trebao bi se naći u studenom. Dok entitetske vlasti nabavku pravdaju ekonomski isplativim potezom, za opoziciju je ovo još jedan primjer bahatog i neodgovornog ponašanja vladajuće garniture.

Premijer RS-a Radovan Višković pojašnjava da stari avion entitetske vlade već dva mjeseca nije u funkciji zbog kvara koji se pojavio na takvoj vrsti letjelica i da su sve Cessne tog tipa širom svijeta prizemljene, te da je zbog visokih troškova obaveznog remonta i iznajmljivanja drugog aviona u tom periodu donesena odluka da bude kupljen novi avion.

Informaciju o kupovini nove Cessne prvi je prije tri dana objavio portal Capital, u kojem kažu da je sav posao nabavke ovog aviona obavijen velom tajne. Osim cijene nove letjelice, nisu uspjeli saznati ništa o troškovima stare i rentiranju druge u zadnja dva mjeseca. Vlada, kažu, kao da je sve ovo pokušala sakriti.

“Cessna Citation CJ4”, koju namjerava kupiti Vlada RS, spada u kategoriju lakih aviona, koji može da preveze do 10 putnika. Maksimalan domet joj je 4 tisueć kilometara, što je najduži domet neke letjelice u ovoj klasi.

Video: Vlada Republike Srpske pokrenula je proceduru kupovine novog aviona
Kopirati
Drag cursor here to close