Hm

Koliki je problem plastičnog otpada u BiH

Uredba o naknadama za upotrebu plastičnih vrećica iz 2014. godine nije postigla očekivane rezultate, te se pristupilo njenoj izmjeni, navode iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.
Gospodarstvo / Ulaganja | 13. 10. 2019. u 09:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Federaciji BiH priprema se nova Uredba o naknadama za plastične vrećice debljine stjenke do 50 mikrona i odnosit će se na sve vrećice bez obzira na veličinu i oblik ručki. Što je nedostatak postojeće Uredbe, te koliki problem u našoj državi predstavlja plastični otpad, prenosi BHRT.

Uredba o naknadama za upotrebu plastičnih vrećica iz 2014. godine nije postigla očekivane rezultate, te se pristupilo njenoj izmjeni, navode iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma. Problem, kako navode predstavlja nedostatak harmonizacije legislative između dva entiteta.

Narodna skupština Republike Srpske tek je na prošloj sjednici raspravljala o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama zakona o upravljanju otpadom.

Kako odgovaraju, izvršena je i transpozicija Direktive Europskog parlamenta koja se tiče smanjenja potrošnje laganih plastičnih kesa za nošenje.

Provođenja u praksi, još nema.

Video: Problem plastičnog otpada u BiH
Kopirati
Drag cursor here to close