Na dubini od 72 metra

Kod Vareša pronađena nova ležišta zlata i srebra

Na dubini od 72 metra pronađeno je 18,3 posto cinka, 10,7 posto olova, zatim 2,5 grama zlata po toni zemlje, 211 grama srebra po toni zemlje, 2,5 posto bakra i 25 posto barita.
Gospodarstvo / Ulaganja | 21. 01. 2019. u 11:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanska kompanija Adriatic Metals objavila je informaciju da je pronašla impozantne količine plemenitih metala ispod površine tla kod Vareša.

Kako su naveli, istraživanjem je došlo do novih zapanjujućih rezultata. Tako su na dubini od 72 metra naišli na 18,3 posto cinka, 10,7 posto olova, zatim 2,5 grama zlata po toni zemlje, 211 grama srebra po toni zemlje, 2,5 posto bakra i 25 posto barita.

Kako prenosi thewest.com.au, priopćili su da ove količine otkrivaju veliki potencijal plemenitih metala skrivenih u utrobi zemlje u ovom dijelu BiH.

"U tijeku su i metalurške, geotehničke i hidro-geološke studije koje će se uključiti u studiju određivanja opsega, primjenu dozvole za eksploataciju i na kraju studiju izvodljivosti", kaže se u priopćenju koje  je prenio Klix.ba.

Osim lokaliteta Rupice, smatra se da bi plemenitim metalima također mogli biti bogati i rejoni Brestić, Juraševac, Borovac i Veovača.

Kopirati
Drag cursor here to close