Projekt 'Put svile'

Kinezi žele suradnju sa bh. proizvođačima automobila

Realizacijom navedene suradnje Rill očekuje da će bh. inženjeri u većem broju ostajati da žive u Bosni i Hercegovini.
Gospodarstvo / Ulaganja | 03. 11. 2018. u 13:43 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Predstavnici Veleposlanstva Bosne i Hercegovine u Pekingu i kompanije Borgward u subotu su u Sarajevu predstavili vozila marke "borgward", koja su prešla put od Pekinga do Sarajeva u okviru projekta "Put svile".

''Nakon 20 dana i pređeni 11.000 kilometara uspjeli smo pokazati da je moguća bolja suradnja i povezivanje gospodarstva Kine i Bosne i Hercegovine. Osim toga, pokazali smo da je kineska proizvodnja automobila u današnjem sektoru dostigla visoku razinu, te da postoji velika mogućnost kooperacije između tvornica automobila u BiH i Kini'', izjavio je veleposlanik BiH u Kini Anton Rill.

Realizacijom navedene suradnje Rill očekuje da će bh. inženjeri u većem broju ostajati da žive u Bosni i Hercegovini.

''U Kini smo pronašli stare 'volkswagen jetta-e' proizvedene u Sarajevu. Tako smo željeli pokrenuti inicijativu da Kinezi naprave suradnju sa tvornicom automobila u Sarajevu i sa mnogim kooperantima'', dodao je on.

Prezentirani automobili napravljeni su po najsuvremenijoj njemačkoj tehnologiji i europskim standardima.

''Trenutno se proizvode u Pekingu u varijantama BX5 i BX/i. Novi model uskoro dolazi na ovo tržište, a to je potpuno električni Bxi 7'', kazao je predstavnik komanije Borgward za istočnu Europu Philip Deng.

Dva automobila iz ove ekspedicije bit će ostavljena u BiH radi predstavljanja na sljedećem Sajmu gospodarstva u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close