Izvoz

Kinezi zainteresirani za hercegovački kamen, najavljuju nova ulaganja

Riječ je o firmi koja obrađuje hercegovački kamen i uspješno ga izvozi u Kinu, sa tendencijom daljeg razvoja i još većeg zapošljavanja lokalnog stanovništva.
Gospodarstvo / Ulaganja | 21. 08. 2018. u 14:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Ministar Šarović u posjeti tvrtci Kremnice

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović, tijekom posjete u utorak općinama Berkovići i Ljubinje, obišao je i proizvodne pogone kompanije ''Kremnice'', specijalizirane za obradu prirodnog kamena.

Kako navode u priopćenju Ministarstva, riječ je o firmi koja obrađuje hercegovački kamen i uspješno ga izvozi u Kinu, sa tendencijom daljeg razvoja i još većeg zapošljavanja lokalnog stanovništva.

''Djeluje nestvarno da se iz Hercegovine kamen izvozi u daleku Kinu i to svaki mjesec 70 brodskih kontejnera, preko Luke Ploče, a uskoro i znatno više'', istaknuo je tijekom posjete ministar Šarović i naglasio da je kineska strana veoma zainteresirana za Kamen iz Berkovića.

''Javila su se nova četiri investitora i već su otvoreni pregovori za četiri nova pogona'', istaknuo je ministar dodajući da su nova ulaganja omogućena i kroz otvorene investicijske linije Kina + 16 i 'Jedan pojas, jedan put' '', rekao je ministar, stoji u priopćenju.

Inače, kompanija ''Kremnice'' je 100% kineska investicija, jedina u ovom dijelu Republike Srpske, čija vrijednost iznosi preko četiri milijuna KM i čija cjelokupna proizvodnja se izvozi na kinesko tržište. Kompanija trenutno zapošljava 58 radnika, uglavnom mještana lokalnih sela ove siromašne općine.

Kopirati
Drag cursor here to close