Politička škola

Kinez kupio ''Titovu'' školu u Kumrovcu

Iz županije podsjećaju da je suvlasnica tvrtke koja kupuje objekt bivše političke škole, kineska poduzetnica Jiang Yu, nedavno boravila u Hrvatskoj te posjetila Kumrovec i razgledala objekt. Na prijemu kod župana Kolara predstavljeni su joj županijsk
Gospodarstvo / Ulaganja | 07. 05. 2019. u 15:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Krapinsko-zagorski župan Željko Kolar u utorak je izvijestio da je kineski investitor kupio objekt bivše Političke škole u Kumrovcu, te očekuje da će vrlo brzo doći i do realizacije investicije u kongresni turizam na području kumrovečke općine.

U priopćenju Krapinsko-zagorske županije stoji da je u Ministarstvu državne imovine u utorak održano otvaranje ponuda za kupnju nekretnine bivše Političke škole u Kumrovcu, a pristigla je samo jedna ponuda koju je dala tvrtka Zhongya Nekretnine, u iznosu oko 14 milijuna kuna (14.095.400), piše Hina.

Iz županije podsjećaju da je suvlasnica tvrtke koja kupuje objekt bivše političke škole, kineska poduzetnica Jiang Yu, nedavno boravila u Hrvatskoj te posjetila Kumrovec i razgledala objekt. Na prijemu kod župana Kolara predstavljeni su joj županijski strateški projekti te mogućnosti za ulaganje na području županije.

"Drago nam je što je kumrovečki 'mrtvi kapital', bivša Politička škola, konačno pronašao nove vlasnike, odnosno što se naš trud u privlačenju investicija na područje Krapinsko-zagorske županije konačno počeo isplaćivati“, ističe župan Kolar u priopćenju.

Podsjeća da je prije tri godine predvodio delegaciju gospodarstvenika i političara koja je u Kini sudjelovala na 3. Susretu lidera jugoistočne Europe i Kine, a tada je predstavljena i mogućnost kineskog ulaganja u objekt Političke škole u Kumrovcu.

Nakon nedavnog razgovora s Jiang Yu te s direktorom Zhongya nekretnina Marijom Rendulićem, župan Kolar očekuje da će vrlo doći do raspisivanja natječaja za idejno rješenje te da će otpočeti realizacija investicije u kongresni turizam na području općine Kumrovec.

"Vjerujemo da je ovo samo početak stranih ulaganja u Kumrovec. Mi u Županiji spremni smo dati maksimalnu podršku kako ovom investitoru, tako i svim novim investitorima koji će ulagati na području Krapinsko-zagorske županije“, zaključio je Kolar.

Kopirati
Drag cursor here to close