中华人民共和国

Kina jako drži do nastupa na Mostarskom sajmu

"Mostarski sajam je ovim partnerstvom dobio istinskog prijatelja u Kini i ovim će privući još veću pozornost kineskih gospodarstvenika koji će doći i naredne godine", izjavio je Tong.
Gospodarstvo / Ulaganja | 05. 04. 2019. u 19:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanstvo Narodne Republike Kine, predvođeno zamjenikom direktora Generalnog ureda za trgovinu i investicije NR Kine Zhou Tongom, boravilo je u posjetu Mostarskom sajmu.

U razgovoru s direktoricom Sajma Dalfinom Bošnjak i njezinim suradnicima, dogovoreni su posljednji detalji oko nastupa NR Kine kao zemlje partnera na ovogodišnjoj sajamskoj manifestaciji.

Predstavnici NR Kine prenijeli su riječi podrške premijera NR Kine Li Keqianga upućene organizatorima i svim sudionicima ovogodišnjeg sajma kako bi nastup na sajmu dodatno učvrstio veze dviju zemalja.

Vlada NR Kine je Mostarski sajam proglasila kao događaj od iznimne važnosti za tu zemlju u svijetu te su zbog toga ovogodišnjem nastupu svojih gospodarstvenika posvetili najveću pažnju, priopćeno je iz Mostarskog sajma.

"Mostarski sajam je ovim partnerstvom dobio istinskog prijatelja u Kini i ovim će privući još veću pozornost kineskih gospodarstvenika koji će doći i naredne godine", izjavio je Tong.

Bošnjak je zahvalila kineskom izaslanstvu na uspješnoj organizaciji i potpori Sajmu, istaknuvši kako se Kina od svih dosadašnjih zemalja partnera predstavlja na najvećem prostoru i s najvećim brojem izlagača.

Ujedno je pozvala gospodarstvenike iz BiH da iskoriste prisutnost kineskih izlagača na Sajmu i sklope nove poslovne dogovore.

"Kina nam pruža ruku suradnje, odgovorimo im prijateljskim stiskom", poručila je domaćim gospodarstvenicima Bošnjak.

Ovogodišnji sajam u Mostaru održat će se od 9. do 13. travnja.

Kopirati
Drag cursor here to close