Energetska učinkovitost

Školski prozori (bez razloga) zabrinuli roditelje

Otvaranje novopostavljenih prozora na OŠ Ivana Gundulića, izazvalo je reakcije pojedinih roditelja, koji kažu da je plan bio drugačiji i sumnjaju na malverzacije
Gospodarstvo / Ulaganja | 08. 11. 2018. u 11:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Čitatelj | Bljesak.info / Novopostavljeni prozori

Osnovna škola Ivana Gundulića jedna je od brojnih u Mostaru i županiji na kojoj se provodi projekt energetske učinkovitosti.

Na školi se mijenjaju otvori, te će se stavljati nova fasada, no na samom početku radova, javio nam se
roditelj koji smatra da postoje malverzacije i nepravilnosti u radu.

''Kako sam dobio informacije po izvornom projektu svi se gornji prozori trebaju otvarati, ali mogu se otvoriti samo dva gornja prozora, a ne svi. Zbog čega je to urađeno ne znam, ali ako se uradi loše, prozori će ostati sto godina. Odjednom se to promijenilo, ne mogu se ljudi odnositi kao da je ovo njihovo privatno vlasništvo'', napisao nam je roditelj, koji je želio ostati anoniman.

Inače, investitor projekta je federalno ministarstvo prostornog uređenja, izvođač radova je Promark d.o.o. Mostar, a projektant i nadzorni organ je EUROING d.o.o Bihać.   

Iz OŠ Ivana Gundulića nam je rečeno kako se sve radi po projektu te da su oni krajnji korisnik, a da informacije potražimo kod investitora i projektanata.

Projektant EUROING nam je potvrdio da su radovi krenuli te da je postavljen jedan ogledni prozor.

''Od izvođača radova tražimo da se postavi ogledni prozor, te kada se usuglasi s korisnicima onda se dalje radi na projektu'', rekao nam je projektant.

Objasnio je kako je istina da bi se po planu trebali otvarati svi gornji prozori, dok se donji otvaraju na kipu. Iz škole su tražili izmjenu da se i gornji srednji prozori otvaraju i na kipu (što nije prvobitni plan), a da prozori sa strane budu fiksni.

''Po projektu su se trebali otvarati svi gornji prozori, no dodano je da se srednji prozori mogu otvarati i na kipu, a da su sa strane fiksni.  Ako ima potrebe da se prozori drugačije otvaraju, zašto ne. No ništa se ne radi dok se ne usuglasimo s korisnicima, te dok ne provjerimo ima li za tim potrebe. Ukoliko ima promjene ide se na korekciju cijene, ali uvijek se trudimo da se to uklopi u postojeći okvir i da ne bude odstupanja'', rekli su nam projektanti, dodali su da je projekt transparentan i ako roditelje zanima može se sazvati vijeće roditelja te da im se projekt predstavi i objasni.

Kopirati
Drag cursor here to close