A gdje sam ja tu?

Kada Švicarac dođe poslovati u BiH!

Objavljujemo priopćenje za javnost kompanije Batagon International s pitanjem, jesu li investitori dobrodošli u Republiku Srpsku?
Gospodarstvo / Ulaganja | 02. 04. 2019. u 13:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici tvrtke Batagon su neprijatno iznenađeni tretmanom investitora u Republici Srpskoj,  kompanije Batagon International AG iz Švicarske, i njeni predstavnici su već danima izloženi senzacionalističkim medijskim natpisima i neosnovanim optužbama upućenim od strane pojedinih grupa i političkih opcija u Republici Srpskoj, što nanosi štetu i negativno utječe na reputaciju  kompanije Batagon Internationa AG, navodi se u priopćenju iz ove kompanije.

Ukazuju da su navedene aktivnosti osnova za podnošenje tužbi za naknadu štete i iniciranje potencijalne krivične odgovornosti.

Da podsjetimo, Batagon International AG se potpisanim Memorandumom sa Vladom Republike Srpske, a na ime otkupa potraživanja prema AD Birač - u stečaju, obavezao na ispunjenje obaveza na način koji ni jedna od do tada zainteresiran strana nije pristala.

Prihvaćeni su uvjeti u kojima je u potpunosti osigurana Vlada Republike Srpske, dok je Batagon preuzeo i obvezu širih ulaganja, koja će biti velika razvojna komponenta za regiju Birača i Republike Srpske.

U priopćenju navode kako je Batagon International AG na tržište Bosne i Hercegovine ušao sa jasnim ciljem da unaprjeđuje gospodarsku i poslovnu klimu, stabilizira poslovanje akviziranih kompanija, otvori nova radna mjesta i pokaže da je društveno odgovorna kompanija.

Svi relevantni podaci o kompaniji Batagon International AG i dokaz o raspoloživim sredstvima za ulaganje su dostavljeni Vladi Republika Srpske. Nakon detaljne provjere i analize dobivena je i prethodna suglasnost za stjecanje kvalifikacijskog – kontrolnog udjela u Pavlović International Bank ad Bijeljina od strane Agenciji za bankarstvo Republike Srpske, u skladu sa Zakonom utvrđenim procedurama čime je odstranjena bilo kakva sumnja na upitnost vlasništva i pozadinsku strukturu kompanije.

Batagon International AG je vlasnik pravnih lica na teritoriji Švicarske, Republike Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske, te zapošljava preko 1.000 ljudi. Kompanija Batagon International AG posluje sa preko 10.000 kompanija iz EU, Afrike, Azije i Rusije, te je do sada  investirala značajna financijska sredstva u više zemalja Europske unije.

U posljednjih godinu i po dana Batagon je aktivno prisutan u zemljama regije i na prostorima bivše Jugoslavije, gdje je do sada investirao preko 100 milijuna eura, te tijekom procesa investiranja zaposlio preko 600 radnika, sa tendencijom daljeg rasta i utvrđenim dugoročnim poslovnim ciljevima za naredni period.

Pored toga, Batagon International AG se obavezao prema Vladi Republike Srpske da ulaže u razvoj Olimpijskog centra Jahorina. Sa preuzimanjem hotela Bistrica, preuzete su i obaveza za 103 radnika i njihove obitelji sa šire teritorije regija Pale, Sokolac, Istočno Sarajevo i Kantona Sarajevo.

Predstavnici kompanije Batagon International AG upozoravaju da se ovakvim neosnovanim napadima ugrožavaju ozbiljni investicioni projekti. Stvorena je atmosfera kojom se urušava povjerenje prema investitorima i plasiraju neosnovane optužbe prema kompaniji Batagon Internation AG, što može biti i povod za obustavu naših daljih poslovnih aktivnosti na tržištu Republike Srpske.

Čelni ljudi Batagona se nadaju kako će predstavnici Vlade Republike Srpske oštro stati na put svim daljim špekulacijama na račun naše kompanije. Menadžment Batagona je uvjeren u jasne namjere Vlade Republike Srpske da pošalje ohrabrujuću i pozitivnu poruku i podršku svim budućim investitorima, umjesto plasiranja lažnih optužbi koje u krajnjoj instanci najviše štete imidžu zemlje i obeshrabruju investitore, stoji na kraju priopćenja za javnost.

Kopirati
Drag cursor here to close