Addiko

'Jedan paketić za jedan osmijeh' za maloljetne štićenike Zavoda Pazarić

Posjeta Zavodu Pazarić relizirana je kao dio akcije zaposlenika, koja se već osam godina realizira u Addiko banci, kako bi se dodatna pažnja posvetila djeci koja odrastaju u ustanovama za nezbrinutu djecu, odnosno djeci koja zimske praznike provode
Gospodarstvo / Ulaganja | 22. 02. 2019. u 12:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru tradicionalne dobrotvorne akcije zaposlenika Addiko banke “Jedan paketić za jedan osmijeh”, zaposlenici banke posjetili su i JU Zavod za djecu i omladinu Pazarić, te maloljetne štićenike Zavoda obradovali poklon paketima. 

Posjeta Zavodu Pazarić relizirana je kao dio akcije zaposlenika, koja se već osam godina realizira u Addiko banci, kako bi se dodatna pažnja posvetila djeci koja odrastaju u ustanovama za nezbrinutu djecu, odnosno djeci koja zimske praznike provode odvojeni od svojih obitelji. 

“Od prosinca prošle godine do danas, u okviru akcije Jedan paketić za jedan osmijeh posjetili smo oko 300 mališana u bolnicama, domovima i ustanovama širom Bosne i Hercegovine i obradovali ih poklon paketima. Trudili smo se pakete prilagoditi trenutnim potrebama mališana, tako da smo i najmlađim štićenicima Zavoda spremili posebne pakete u kojima se nalazi odjeća, odnosno trenirke, koje će im sigurno koristiti za sportske aktivnosti koje Zavod planira u narednom vremenu”, istaknuo je Emir Jildizlar, menadžer korporativnih komunikacija Addiko banke i naglasio da je Banka je udvostručila novac koji su zaposlenici sakupili, kako bi omogućila da što više djece bude obradovano prazničnim poklon paketima. 

Posjetom Zavodu u Pazariću uspješno je završena akcija zaposlenika Addiko banke. Prije Pazarića zaposlenici su posjetili Dječiji dom Bjelave u Sarajevu, male pacijente bolnica u Istočnom Sarajevu, Banjoj Luci, Tuzli i Mostaru, mališane sa smetnjama sluha i govora u Banjoj Luci, kao i socijalno ugroženu djecu iz Tešnja. 

Kopirati
Drag cursor here to close