ウェルカム

Japanske autokompanije zainteresirane za BiH

''BiH jeste daleko od Japana, ali je u Europi, pa je zanimljiva za japanske kompanije'', kazao je Sakamoto.
Gospodarstvo / Ulaganja | 30. 05. 2018. u 10:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Japanske autokompanije bazirane na ekološki prihvatljivim autotehnologijama zainteresirane su za Bosnu i Hercegovinu i zapadni Balkan općenito, poručio je veleposlanik Japana u BiH Hideyuki Sakamoto tijekom susreta s federalnom ministricom okoliša i turizma Editom Đapo. 

Novoimenovanom veleposlaniku Japana Đapo je poželjela dobrodošlicu i prezentirala nadležnosti i ciljeve resornog ministarstva. 

''BiH jeste daleko od Japana, ali je u Europi, pa je zanimljiva za japanske kompanije'', kazao je Sakamoto te dodao da Japan ima tradicionalno razvijenu proizvodnju, što i jeste vodeća gospodarska djelatnost. 

Đapo je izrazila nadu da će suradnja biti uspostavljena jer, kako je naglasila, BiH ima dobro educiranu, kvalitetnu, a jeftiniju radnu snagu u poređenju sa zemljama zapadne Europe. 

''Također, imamo velike prirodne potencijale za razvoj turizma'', istaknula je Đapo. 

Okolišna politika i problematika zagađenja okoliša bila je posebno naglašena tijekom ovog razgovora. 

Sakamoto je istaknuo da je Japanska razvojna agencija (JAIKA) zainteresirana za suradnju i povoljno financiranje projekata iz oblasti okoliša, priopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Kopirati
Drag cursor here to close