Uloženo 39.958,07 KM

Jablanica spremna za dolazak vlakova: Obnovljena željeznička stanica

Vrijednost ovih radova iznosi 39.958,07 KM, a sredstva su osigurana od strane Općine Jablanica i Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ.
Gospodarstvo / Ulaganja | 15. 06. 2018. u 18:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radovi na rekonstrukcije objekta željezničke postaje Jablanica i dijela pristupnog puta u naselju Gostevišće, MZ Lug, ovih dana privode se kraju, a u ranijem periodu rekonstruirana je i javna rasvjeta na ovom dijelu puta.

Ovom prilikom radnici poduzeća „Elektrofak“ d.o.o. Jablanica, izveli su radove na izgradnji potpornog zida, asfaltiranju prometnica do samog objekta, te radove na objektu željezničke stanice i postavljanje otvora na istom.

Vrijednost ovih radova iznosi 39.958,07 KM, a sredstva su osigurana od strane Općine Jablanica i Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ.

Ranije je rekonstruirana i javna rasvjeta do samog objekta na pristaništu, za čiju rekonstrukciju su sredstva odobrena od strane Fonda za zaštitu okoliša HNŽ, a ukupna vrijednost radova iznosi 10.512,45 KM, navedeno je na stranici Općine Jablanica.

Po završetku ovog projekta, a na osnovu obavljenih razgovora s odgovornim osobama J.P. “Željeznice FBiH“, uskoro se očekuje i postavljanje platforme za siguran ulazak iz izlazak iz novih talgo vlakova, koji će u sljedećem razdoblju pristajati i u stanici Jablanica i primati putnike s područja općine  Jablanica.

Kopirati
Drag cursor here to close