Dosta?

Izmjena širina nogostupa: Pješaci u Mostaru imaju 11 cm za kretanje

''U našem, mostarskom slučaju smo jutros bili uporni i izmjerili dio trotoara koji je zbog nebrige gradskih vlasti sveden na 11 cm koliko je ostavljeno pješaku, građaninu ili strancu'', kažu aktivisti.
Gospodarstvo / Ulaganja | 02. 08. 2020. u 09:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ekološki aktivisti izmjerili su širinu nogostupa u Mostaru i doznali da pješacima ostaje 11 centimetara za kretanje.

Već smo, navode aktivisti pod nazivom 'Žućo', naučili kako je nogostup posebno uređena prometna površina namijenjena za kretanje pješaka, koja nije u razini s kolnikom ceste ili je od kolnika odvojena na drugi način.

''U našem, mostarskom slučaju smo jutros bili uporni i izmjerili dio trotoara koji je zbog nebrige gradskih vlasti sveden na 11 cm koliko je ostavljeno pješaku, građaninu ili strancu kako bi prošao kroz dio Zagrebačke ulice, kod upravne zgrade JKP Parkovi'', stoji u objavi.

Kako su bili na toj lokaciji, tvrde, fotografirali su i okoliš zgrade jednog od mostarskih komunalnih poduzeća ''i ustanovili kako ne izgleda nimalo reprezentativno''.

''Barem onaj dio iza upravne zgrade JKP Parkovi, a kada to povežemo sa oronulim trotoarom sa 11 cm ostavljenih za prolaz pješaka u dosta prometnoj ulici, neke stvari su jasnije'', poručili su aktivisti.

Kopirati
Drag cursor here to close