Ide pomalo

Izgradnja mrtvačnice u Prozoru ulazi u drugu fazu

Završeno je unutarnje postavljanje različitih instalacija i krova.
Gospodarstvo / Ulaganja | 29. 06. 2020. u 17:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Ramski Vjesnik / Izgradnja mrtvačnice u Prozoru ulazi u drugu fazu

Izgradnja mrtvačnice u Prozoru ovih dana ulazi u drugu fazu te se njezin završetak očekuje u rujnu.

Završeno je unutarnje postavljanje različitih instalacija i krova. U tijeku u intenzivni radovi na završetku fasade. Kako piše ramski vijesnik, završetak i otvaranje mrtvačnice je planiran za rujan ukoliko budu pogodni radni uvjeti.

Foto: Ramski Vjesnik / Izgradnja mrtvačnice u Prozoru ulazi u drugu fazu

Inače, investitor je općina Prozor Rama, a ugovor za izgradnju mrtvačnice je potpisao načelnik općine dr. Jozo Ivančević, a u ime izvođača Branko Burić, direktor JKP “Vodograd”. Ovo poduzeće je zajedno s poduzećem “Nevistić” Commerce” d.o.o. Export-Import Tomislavgrad izabrano putem Javnog natječaja. Riječ je o konzorciju, čija je valjana ponuda bila i najpovoljnija.

Vrijednost potpisanog ugovora ( Gradska mrtvačnica II. faza) je 931.547,84 konvertibilnih maraka.

Foto: Ramski Vjesnik / Izgradnja mrtvačnice u Prozoru ulazi u drugu fazu

Objekt mrtvačnice će sadržavati glavne prostorije u službi pripreme i ispraćaja pokojnika (prosektura sa rashladnim uređajem, pripadajuće sanitarije i ispraćajna dvorana), te prateće administrativne prostorije (ured, spremište pogrebne opreme te sanitarije za posjetitelje).

Uz mrtvačnicu je predviđen kolski prilaz, pješački prilaz, prilazni plato – ispraćajni trg, natkriveni trijem, parking prostor odvojen zaštitnim zelenilom, posebni parking za rodbinu, kao i svi sadržaji koje podrazumijeva objekt ovog karaktera, pisala je ranije Radio Rama. 

Kopirati
Drag cursor here to close