Prijedlog Vlade

Izgradnja dalekovoda riješit će problem struje na Blidinju i Risovcu

Vlada je donijela Odluku o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju dalekovoda DV 35 Kv.
Gospodarstvo / Ulaganja | 19. 07. 2018. u 15:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na današnjoj 82. sjednici Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Vlada je donijela Odluku o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju dalekovoda DV 35 kV.

''S ciljem konačnog rješenja kvalitetnog napajanja električnom energijom područja Blidinje – Risovac – Mluša na području općine Prozor-Rama i Jablanica, Vlada je donijela Odluku o utvrđivanju javnog interesa za izgradnju dalekovoda DV 35 Kv'', navedeno je iz Vlade HNŽ-a.

 Vlada je usvojila i Izvješće o radu inspektorata Ministarstva gospodarstva za razdoblje od 1.1. do 30.6.2018. godine, u kojem su istaknute najčešće pojave kršenja propisa i problema u pojedinim područjima nadzora, te dati prijedlozi za poboljšanje učinkovitosti. Ukazano je na potrebu još snažnije suradnje s drugim mjerodavnim tijelima.

 Usvojeno je i Izvješće o planu i realiziranju proljetne sjetve za 2018. godinu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Iz prikupljenih podataka razvidno je kako je ukupna sjetvena površina u proljetnom roku 2018. veća za 94ha nego u 2017. godini. Povećanje se najvećim dijelom odnosi na grupu povrtnih kultura.

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close