''Vidi se da će izbori''

''Sređuje'' se cesta u Bakijinoj luci, stanari negoduju

Grad Mostar nastavio je s rekonstrukcijom ulica pa je asfalt stigao i u mostarsko naselje Bakijina luka
Gospodarstvo / Ulaganja | 30. 07. 2020. u 08:12 A.Z. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripremni radovi za asfaltiranje puta u naselju Bakijina luka u Mostaru, započeli su u srijedu.

Radnici Javnog poduzeća 'Komos' d.o.o. su započeli ravnanje makadamske površine, te pripremne radove za asfaltiranje, koje bi trebalo biti gotovo do sredine idućeg tjedna.

Dugo godina dio naselja uz Neretvu, bio je makadamski put a stanari su 'udisali prašinu' tijekom ljetnih mjeseci, dok bi tijekom kišnog razdoblja na ovom području nastala mala jezera.

''Vidi se da će izbori'', kažu pojedini stanari, vidno iznenađeni i nezadovoljni započetim radovima, jer kako kažu nitko nije informiran o ovome.

Stanarka stala pred bagere

Jedna stanarka jučer je stala pred bagere da zaustavi kako je rekla ''uništavanje zelene površine''. Stanarka Nerina Čevra upozorila je radnike da ne mogu to raditi bez dozvole i znanja stanara.

"Bila sam u šoku kad sam vidjela bagere kako raskopavaju jedino mjesto za dječju igru. Pitala sam ih imaju li kakvu dozvolu, na što su mi odgovorili da nemaju pismenu, ali imaju usmenu, što me dodatno šokiralo", kaže Čevra za Klix.ba, koja je naknadno dobila informaciju da je netko iz mjesne zajednice Rudnik tražio asfaltiranje "kako prašina ne bi ulazila u stanove koji su u prizemlju".

Ali s obzirom na to da se radi o javnoj površini koja je, kako kaže stanarka, trebala biti dječije igralište, ona i drugi stanari se pitaju kako može dolaziti prašina, zapravo kako mogu uopće tu dolaziti automobili.

Inspekcija na terenu

Nerina je tražila pomoć nadležnih institucija da se zaustavi ta akcija.

Inspektorica u Gradskoj upravi Grada Mostara Jagoda Barbarić je za Klix.ba kazala kako je izašla na mjesto događaja gdje je zatekla tamponiranu zonu, ali ne i radnike. Navodi kako nije upoznata o ovom izvođenju radova te da će istražiti slučaj i poduzeti sve potrebne radnje u skladu sa zakonom.


 

Podsjetimo, Grad je već ranije započeo brojne radove na rekonstrukciji ulica novac za te radove, naveli su ranije, Grad je osigurao kroz sredstva za održavanje cesta za 2020. godinu. ''Financijska sredstva u visini od 25.000 KM osigurana su u Proračunu Grada Mostara od sredstava za tekuća održavanja cesta za 2020. godinu'', stoji u ranijem priopćenju Službe za komunalne poslove Grada Mostara. No, u gradskom proračunu za ovu godinu navode se različiti iznosi za održavanje cesta.

Za tekuće održavanje mostarskih cesta, stoji u proračunu, po jednoj stavci trošit će se, više od četiri milijuna maraka, potom u drugoj stavci skoro dva milijuna, a postoji i stavka za održavanja ceste s novcem iz ranijih godina koje iznosi više od milijun KM. Također, u proračunu su zasebno navedena asfaltiranja u pojedinim naseljima i gradskim područjima.

Kopirati
Drag cursor here to close