Donacija

S pozdravima iz Srbije: Sarajevu stiglo deset tisuća cjepiva

"Nadam se da ćemo u budućim vremenima biti jedinstveniji i da ćemo izvući pouku da nitko sam ne može da riješi ovaj problem", istakao je Lončar.
Gospodarstvo / Ulaganja | 09. 04. 2021. u 17:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao je avion sa 10.000 cjepiva AstraZenece, što je prvi dio donacije iz Republike Srbije za Kanton Sarajevo (KS) , javlja Anadolu Agency.

U Sarajevo je stigao i ministar zdravlja Republike Srbije Zlatibor Lončar koji je delegaciji KS uručio cjepiva. Donaciju su preuzeli kantonalni premijer Edin Forto i ministar zdravstva KS Haris Vranić.

Forto je u obraćanju izrazio zahvalnost Vladi Srbije za cjepiva protiv koronavirusa, napominjući da će se Sarajevo simbolično odužiti Srbiji na donaciji.

Vranić se također zahvalio Srbiji na donaciji te poručio da je zdravstveni sustav Kantona Sarajevo spreman za masovno cijepljenje.

"Ministarstvo zdravstva, Vlada i Zavod za javno zdravstvo su spremni za masovno cijepljenje. Centar za cijepljenje u Zetri je u pripremi", rekao je Vranić.

Istaknuo je da će građani putem aplikacije biti pozivani na cijepljenje protiv koronavirusa u skladu s dostupnim količinama doza.

"Nitko neće ostati uskraćen za cjepivo, ali ovo je ograničena količina. Ovo je 10.000 cjepiva, a prijavilo se više od 58.000 građana. Mi i dalje radimo na nabavci novih količina", rekao je Vranić.

Lončar je izjavio da virus ne poznaje granice, te da nikako ne mogu biti zadovoljni ako bi cijepili samo u okviru jedne zemlje.

"Nadam se da ćemo u budućim vremenima biti jedinstveniji i da ćemo izvući pouku da nitko sam ne može da riješi ovaj problem", istakao je Lončar.

Premijerka Srbije Ana Brnabić jučer je izjavila da će Srbija donirati BiH, odnosno Kantonu Sarajevo, ukupno 20.000 doza cjepiva AstraZenece, što je dovoljno za cijepljenje 10.000 ljudi.

Srbija je već ranije donirala cjepiva AstraZenece za Federaciju BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close