Brza cesta

Iz Mostara do granice s Hrvatskom za oko pola sata

''Do kraja godine će biti gotova projektna dokumentacija za izgradnju brze ceste'', naglasio je županijski ministar prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša.
Gospodarstvo / Ulaganja | 15. 03. 2021. u 16:43 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Zapadnohercegovačke županije Miroslav Ramljak izjavio je u ponedjeljak za Fenu kako će do kraja godine biti gotova projektna dokumentacija za izgradnju brze ceste Mostar - Široki Brijeg - Grude - granica RH.

Podsjetio je kako je ta cesta uvrštena na popis prioriteta FBiH.

''Znamo što znači svaka cesta kroz Hercegovinu koja će nas prometno povezati s Mostarom, kao sveučilišnim, kulturnim i gospodarskim središtem Hercegovine te Republikom Hrvatskom i autocestom prema Splitu. Izgradnja bi krenula od Pologa prema Grudama, a detaljnije će se znati ovisno o financijskim mogućnostima'', kazao je ministar Ramljak.

Spomenuta cesta bit će duga 64 kilometra, a omogućit će da se iz Mostara do granice s Republikom Hrvatskom stigne za oko pola sata.

''Naše magistralne ceste su dijelom preopterećene, a dijelom ugrožene prevelikom izgradnjom objekata u samom koridoru tih cesta, zbog čega je izgradnja ove brze ceste od velike važnosti za Županiju Zapadnohercegovačku, kao i za cijelu Hercegovinu. Do kraja godine će biti gotova projektna dokumentacija za izgradnju ove brze ceste'', naglasio je županijski ministar prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša.

Kopirati
Drag cursor here to close