Zakon o vodama FBiH

Inspektori traže da se mijenja zakon

Dogovoreno je da Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva bude upućena inicijativa za izmjene i dopune pomenutog zakona.
Gospodarstvo / Ulaganja | 10. 12. 2019. u 13:27 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sastanku federalnih, kantonalnih i općinskih vodnih inspektora koji je održan jučer u Sarajevu zaključeno je da je za omogućavanje efikasnog postupanja vodnih i građevinskih inspektora, te izricanja adekvatnih kazni za prekoračenje granične vrijednosti opasnih materija u otpadnim vodama, neophodno izmijeniti i dopuniti Zakon o vodama FBiH.

Također, dogovoreno je da Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva bude upućena inicijativa za izmjene i dopune pomenutog zakona.

Sastanak je održan na poziv glavnog federalnog vodnog inspektora, a prisustvovali su mu i predstavnici Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, te predstavnici Agencije za vodno područje rijeke Save.

Na sastanku je raspravljano o gradnji u vodnom dobru vodotoka I i II kategorije i suradnji s nadležnom građevinskom inspekcijom, priopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Kopirati
Drag cursor here to close