Obrat

Investitori demantiraju: Inspekcija nam nije dostavila rješenje

Budući da vaši natpisi i objavljeni članci ne sadrže potpunu informaciju o faktičnoj i pravnoj situaciji, po ovlasti "prozvanih" Investitora, zamoljavamo da objavite demanti prema navodima Investitora
Gospodarstvo / Ulaganja | 26. 03. 2019. u 10:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Investitori radova na gradilištu u ulici Kneza Domagoja u Mostaru, vezano za objavu teksta na portalu Bljesak.info o inspekcijskom nalogu za obustavu radova te vraćanje terena u prvobitno stanje, demantiraju navedeno, te ističu kako 'novo rješenje' investitorima nije ni dostavljeno.

Demant investitora, uz priloženu dokumentaciju, objavljujemo u cijelosti:

''Želimo demantirati dio informacije koja je dana po djelatniku organa uprave - građevnom inspektoru , dakle u dijelu u kojem nam sustav omogućava vođenje postupka protiv akta o kojem izvješćujete pod nazivom "Rupa će se zatrpati, rok do 8. travnja".

"Novo rješenje" kojim građevni inspektor Investitorima nalaže "... zatrpavanje rupe...", da bi uopće stupilo na snagu a s obzirom na dani rok, MORALO JE biti dostavljeno Investitorima i to svakom pojedinačno.

To slijedi i iz samog rješenja jer u tom dijelu tekst glasi: "...u roku od 20 dana od dana prijema ovog rješenja..."

Ističemo da isti inspektor oba rješenja dostavlja samo "Promarku" d.o.o. Mostar- ovdje kao suinvestitoru sa 1147/10000 dijela - i ni jednom drugom od ukupno 6 njih - svi imenom i prezimenom navedeni u građevnoj dozvoli i u rješenjima inspektora.

Nakon zaprimljenog rješenja "Promark" je poduzeo sve što mu je naloženo tim rješenjem čak i za druge suinvestitore i prije pravomoćnosti rješenja s nalogom , jer se rok za izvršenje naloga uvijek računa od dana dostave stranci, a kako je već rečeno - dostavljeno je samo "Promarku" kao suinvestitoru u neznatnom dijelu. I sa drugim , "novim rješenjem " ponavlja se situacija sa neurednim dostavljanjem da bi uopće bilo izvršivo. Dostavljeno je samo "Promarku", a da drugi investitori poznatog identiteta NISU ZAPRIMILI RJEŠENJE JER IM NIJE NI POKUŠANA DOSTAVA ISTOG. Pravno i faktično, i logički razumno - u odnosu na Investitore fizičke osobe, rok nije ni počeo teći pa se pitamo kako je inspektor precizirao izvršenje na dan 08.travanj.

Po prvom rješenju sa određenim nalozima - postupljeno je u cijelosti od strane suinvestitora "Promark"-a . Izuzetak je osobna dostava dokaza o podnošenju zahtjeva za izmjenu odobrenja za gradnju, jer su čekali da isto rješenje zaprime i drugi suinvestitori, a smatrali su da do bitnog podatka inspektor može doći i prostim telefonskim pozivom ili bilo kojeg investitora ili Odjela za urbanizam. Investitori su za postojanje "novog rješenja" (zatrpavanje rupe) saznali putem vaše tiskovine.

U ostalom dijelu u kojem želimo objavu demanti, pored rečenog, jeste tijek postupka i povrede prava Investitora i u drugim segmentima i domicilnih propisa i instrumenata zaštite temeljnih prava građana.

U tom kontekstu, prilažemo cjelokupni tekst žalbe koja je upućena i prvostupanjskom i žalbenom upravnom organu, te i sken dokaza o predaji zahtjeva za izmjenu odobrenja za gradnju prema prvotnom nalogu istog inspektora. Iz datuma predaje Zahtjeva za dopunu... i činjenice da po istom ni do danas nije riješeno - ukazujemo da se rješavanje dopune čeka i mimo roka iz Zak.o upravnom postupku (za najsloženije predmete 60 dana). Smatramo da će tekst žalbe dati dovoljno podataka za demanti i drugih navoda'', stoji u demanatu Investitora.

Kopirati
Drag cursor here to close