Đidelija za Bljesak

Inspekcija potvrdila: Prijave netočne, komunalna poduzeća ne odlažu medicinski otpad

Naime, kako je za Bljesak.info potvrdio Hilmo Đidelija, šef Službe za inspekcijske poslove Grada Mostara, sporan je bio otpad koji se nalazio u jednom kamionu, za koji se nakon temeljitog pregleda, utvrdilo kako je riječ o otpadu iz staračkog doma.
Gospodarstvo / Ulaganja | 09. 03. 2020. u 13:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inspekcija Grada Mostara, nakon izlaska na teren i pregleda kamiona koji je po prijavi aktivista iz Građanske inicijative 'Jer nas se tiče', navodno prevozio medicinski otpad na mostarsku deponiju Uborak,utvrdila je kako se ipak ne radi o medicinskom otpadu.

Naime, kako je za Bljesak.info potvrdio Hilmo Đidelija, šef Službe za inspekcijske poslove Grada Mostara, sporan je bio otpad koji se nalazio u jednom kamionu, za koji se nakon temeljitog pregleda, utvrdilo kako je riječ o otpadu iz staračkog doma koji ne spada u kategoriju medicinskog otpada.

''Jutros sam iz MUP-a obaviješten kako je jedan kamion zaustavljen na ulazu u deponiju te da se u njemu navodno nalazi medicinski otpad, zbog čega su tražili izlazak inspekcije na teren. Iako je to u nadležnosti federalne inspekcije, naša dva inspektora su izašla na teren i pronašli su vreće za koje se ustanovilo da dolaze iz Staračkog doma smještenog u Liska ulici. U tom otpadu su pronašli pelene, bočice od infuzije i tomu slično, što ne spada u medicinski otpad. Odnosno to je komunalni otpad koji može nastati u svakom kućanstvu'', rekao je Đidelija.

Također, istaknuo je kako su zakazali sastanak s predstavnicima ove Inicijative na kojem će im predočiti rezultate inspekcijskog uvida kao i pravilnik o razvrstavanju medicinskog otpada.

Foto: Bljesak.info / Gužve na ulazu

Aktivisti su u ponedjeljak jutro ukazali na nepoštivanje 'osnovnog dogovora' od strane Grada i komunalnih poduzeća, navodeći da se među deponiranim smeće, ponovno nalazi i medicinski otpad. Kao jedno od mogućih rješenja, odnosno u slučaju da se ispostavi da je riječ o medicinskom otpadu, naveli su kako će ponovno blokirati deponiju.

Podsjećamo, deponija je u ponedjeljak odblokirana te su komunalna poduzeća Grada Mostara krenula s odvozom otpada nagomilanog na ulicama od 22. veljače, od kada je blokada bila na snazi.

 

Kopirati
Drag cursor here to close