Tešanj

I to je BiH: Grade čak četiri sportske dvorane

Ministar Sinanović ističe da Vlada ZDŽ putem Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta ove godine za škole na području općine Tešanj izdvaja više od milijun maraka.
Gospodarstvo / Ulaganja | 30. 05. 2018. u 14:53 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Tešnju se grade četiri školske dvorane, a jedna će biti završena do početka sljedeće školske godine, priopćeno je iz općinske press-službe. 

Ugovore o nastavku gradnje, vrijedne ukupno 780.000 KM, potpisali su danas općinski načelnik Suad Huskić i ministar za obrazovanje, znanost, kulturu i sport Zeničko-dobojske županije Mensur Sinanović.


Riječ je o školskim dvoranama pored osnovnih škola u Šijama, Kaloševiću, Jablanici i Miljanovcima čija je gradnja počela u 2016. godini. Ugovorima su planirani završetak dvorane u Šijama, a u preostala tri objekta, izrada montažnih fasadnih panela, unutarnjih pregrada i uređenje podloge.

''Bili smo odlučni kada smo istovremeno započeli gradnju ne jedne ili dvije nego četiri školske dvorane. Drago mi je zbog današnjih ugovora i nastavka radova te posebno zbog partnerskog odnosa s Vladom Zeničko-dobojskog kantona, Ministarstvom obrazovanja i drugima na ovom projektu. Partnerski odnos daje ovakve rezultate. Do završetka projekta potrebno je još oko 600.000 KM. Nadam se da ćemo ubrzo osigurati potrebna sredstva za završetak investicije koja će u konačnici iznositi oko dva milijuna KM. Sretan sam jer znam da će uskoro oko 1.500 učenika imati uvjete za nastavu tjelesnog odgoja'', rekao je načelnik Huskić.

Ministar Sinanović ističe da Vlada ZDŽ putem Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta ove godine za škole na području općine Tešanj izdvaja više od milijun maraka.

''Osim projekta izgradnje školskih sala, tu je i projekat rekonstrukcije područnih škola. Posebno želim naglasiti dobru saradnju s Općinom Tešanj koja je uključena u većinu ovih projekata, a u projektima sudjeluju i građani i to može poslužiti kao dobar primjer drugim lokalnim sredinama'', kazao je ministar.

Od 2016. godine, za gradnju četiri školske dvorane uloženo je 1.390.000 KM. Od toga je županijsko ministarstvo za obrazovanje, znanost, kulturu i sport izdvojilo 600.000 KM (43 posto), Općina Tešanj 630.000 KM (47 posto) te UNDP i Mjesna zajednica Šije 150.000 KM (10 posto).

Planira se da u ovoj godini budu završene izrada i montaža fasadnih panela i tribina za tri montažne dvorane, a u školskoj dvorani Šije, fasada, elektro-oprema, izolacije, podna obloga, sanitarije, kanalizacijske i hidrantske mreže.      

Kopirati
Drag cursor here to close