Što će pasti u prometu?

I Lasić o propastima zbog trošarina

Osim kredita EBRD-a, BiH bi, tvrdi Lasić, mogla ostati i bez novca koji je obećan na Summitu u Trstu, u iznosu od oko 241 milijuna eura, odnosno više od 480 milijuna KM.
Gospodarstvo / Ulaganja | 25. 10. 2017. u 11:09 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

BiH bi mogla ostati bez 470 milijuna eura, odnosno oko 950 milijuna KM, ukoliko do početka studenog ne budu usvojene izmjene Zakona o trošarinama, rekao je ministar prometa i komunikacija Federacije BiH Denis Lasić.

Napomenuo je kako bi javna poduzeća Autoceste FBiH i Ceste FBiH mogla ostati bez 229 milijuna eura, odnosno oko 460 milijuna KM već odobrenih kredita, ukoliko bude ostvareno upozorenje Bruxellesa da će se novac koji je Europska banka za obnovu i razvoj već odobrila za projekte u BiH, preusmjeriti u druge zemlje regije, ako do navedenog roka ne budu usvojene izmjene Zakona o trošarinama, prenosi Srna.

"Od ovog iznosa Ceste FBiH bi trebale dobiti kredit od 73 milijuna eura, odnosno oko 145 milijuna KM. Ostalih 156 milijuna eura, odnosno nešto više od 310 milijuna KM, trebalo bi biti realiziranu putem Autoceste FBiH, za izgradnju Koridora V-c", rekao je Lasić za Faktor.

Osim kredita EBRD-a, BiH bi, tvrdi Lasić, mogla ostati i bez novca koji je obećan na Summitu u Trstu, u iznosu od oko 241 milijuna eura, odnosno više od 480 milijuna KM.

Od tog iznosa, 400 milijuna KM je trebalo biti plasirano putem kredita, a ostalih nešto više od 80 milijuna KM trebalo je da budu grant sredstva.

Ovaj novac je namijenjen za četiri projekta u BiH, od kojih se tri odnose na izgradnju dionica auto-puta na Koridoru Vc, i to tunela Zenica, dionica Zenica-Donja Gračanica i Johovac-Rudanka, te za modernizaciju Luke Brčko.

"S obzirom na to da je riječ o projektima koji bi trebali spriječiti dalje propadanje putne infrastrukture, poboljšaju uvjete za sigurnije odvijanje saobraćaja, te trajno riješe problem izmiješana tranzitnog saobraćaja iz većeg broja gradova, očigledno su posljedice izrazito velike", upozorio je.

Prema njegovim riječima, još negativnije posljedice ovog procesa su blokiranje aktivnosti oko izgradnje autoputa na Koridoru Vc, posebno ako se uzme u obzir privredni značaj i utjecaj na bruto društveni proizvod BiH jednog ovako velikog infrastrukturnog projekta.

Kopirati
Drag cursor here to close