Uvjet Kineza

Komšić otvara sajam u Mostaru i predstavlja knjigu

Naime, kako je potvrđeno iz Komšićeva ureda, bila je to jedna od tema prošlotjednog sastanka Komšića s veleposlanikom Kine u BiH Ji Pingom.
Gospodarstvo / Ulaganja | 01. 04. 2019. u 08:12 R.I. / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lider Demokratske fronte i član Predsjedništva BiH Željko Komšić otvorit će svečano, uz druga dva člana Predsjedništva BiH, Mostarski sajam.

Naime, kako je potvrđeno iz Komšićeva ureda, bila je to jedna od tema prošlotjednog sastanka Komšića s veleposlanikom Kine u BiH Ji Pingom.

Budući da je Kina zemlja partner ovogodišnjeg, 25. po redu Sajma, kineski veleposlanik prenio je želje svojih vlasti i gospodarstvenika da umjesto njihovih izaslanstava Sajam otvore Komšić i kolege kako bi se, kako se navodi, pokazalo da se ipak kamenje spoticanja može preskočiti.

Iz organizacije mostarskog Sajma, poručeno je kako nisu zadovoljni ovim iznenadnim izmjenama ceremonije otvaranja, ali da ne mogu proturječiti kineskim partnerima kako ne bi ugrozili samo održavanje sajma. Navodno se ovo postavio kao jedan od uvjeta Kineza da uopće dođu u Mostar iako je sve mjesecima ranije dogovoreno.

Kinezi su uvjereni kako dolazak Komšića u Mostar, koji ga nije proglasio službeno personom non grata jer nema Gradskog vijeća, ipak može biti korak naprijed.

Istodobno, srbijanski mediji objavili su kako će Komšić u književnom dijelu sajma predstaviti knjigu o predizbornoj kampanji koju je pripremio njegov savjetnik za medije Nihad Hebibović. Potvrdio je ovo Komšićev savjetnik Čedomir Jovanović otkrivši RTS-u kako će se knjiga zvati 'Ma hajte molim vas'.

Kopirati
Drag cursor here to close