Na čekanju

I dalje nema zainteresiranih za gradnju blagajske žičare

Natječaj za "Izradu glavnog projekta sa revizijom uspinjače – žičare za Stari grad Blagaj" je poništen.
Gospodarstvo / Ulaganja | 05. 12. 2017. u 18:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:  Stjepan Grad/ Bljesak.info

I dalje nitko ne želi da grad žičaru do Starog grada Blagaja. Natječaj za  "Izradu glavnog projekta sa revizijom uspinjače – žičare za Stari grad Blagaj" je poništen, nakon što se nitko od ponuđača nije javio, potvrdili su za Akta.ba u Agenciji Stari Grad.

Što će se događati dalje i kada će biti raspisan ponovni natječaj, u Agenciji nisu komentirali, kazali su kako je u tijeku Izrada projekta konzervatorskih radova na Tekućem održavanju srednjovjekovnog grada – utvrda Stjepan grad u Blagaju – IV faza, te je potpisan ugovor sa tvrtkom Arhi Plus d.o.o. Mostar dana 15.11.2017. godine u vrijednosti od 4.100,00 KM bez PDV-a.

Podsjetimo, procijenjena vrijednost javne nabavke za projekt izgradnje žičare je 17.000 KM bez uračunatog PDV-a. Sredstva za realizaciju ovog projekta su osigurana iz proračuna Grada Mostara.

Do sada je urađeno i nekoliko projekata konzervacije i restauracije zidina ove utvrde, a nedavno je završen i projekt rasvjete zidina.

Izradom žičare otvorila bi se mogućnost za jednostavniji prilaz utvrdi, pogotovo u ljetnim mjesecima kada veliki broj turista dolazi posjetiti ovo mjesto.

Kopirati
Drag cursor here to close