Revizija glavnog projekta

Hrvatskoj prioritet most kod Gradiške

Na današnjem sastanku dogovoren je broj članova povjerenstva za izradu javne nabavke radova i nadzora.
Gospodarstvo / Ulaganja | 19. 04. 2018. u 15:45 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Revizija glavnog projekta gradnje mosta preko rijeke Save kod Gradiške teče po planu, a  okončanje postupka revizije očekuje krajem svibnja. Paralelno, hrvatska strana je pokrenula i aktivnosti na izmjeni glavnog projekta koje također idu po planu, a za koje se očekuju da budu okončane krajem lipnja, poručeno je danas u Zagrebu gdje je održan sastanak izaslanstava BiH i Hrvatske u vezi s početkom gradnje mosta preko rijeke Save kod Gradiške.

Izaslanstvo Hrvatske informiralo je sudionike sastanka da je gradnja mosta preko rijeke Save kod Gradiške, uz brzu cestu Solin – Omiš i gradnju cestovnog ulaza u Rijeku, jedan od tri top prioriteta Republike Hrvatske kada je oblast cestovne infrastrukture u pitanju.

''Iako u ovom trenutku Hrvatska nije okončala postupak financiranja iz nekog od europskih fondova, izaslanstvo Hrvatske je izvijestila bh. stranu da će navedeni projekt financirati iz vlastitih proračunskih sredstava dok se ne osiguraju sredstava iz nekog od europskih fondova'', priopćilo je bh ministarstvo.

Na današnjem sastanku dogovoren je broj članova povjerenstva za izradu javne nabavke radova i nadzora.

''U ovom trenutku, sa zadovoljstvom se može konstatirati da ne postoje okolnosti koje bi ukazivale na odgodu javnog natječaja za nabavku radova, a to je 1. kolovoza 2018. godine. Na marginama sastanka državnih izaslanstava, održan je sastanak Međudržavne komisije za održavanje cestovnih mostova, nakon čega su pokrenute aktivnosti na potpisu sporazuma o održavanju željezničkih mostova, što će u sljedećem periodu biti intenzivirano'', navedeno je iz Ministarstva prometa i komunikacija BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close