Pogranična zona

Hrvatska traži od BiH da se detaljno očituje o izgradnji zračne luke u Trebinju

Zračna luka će se nalaziti na kraškom području 14 km zapadno od središta Trebinja i zauzimati će površinu od preko 300 hektara.
Gospodarstvo / Ulaganja | 29. 08. 2021. u 12:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koncem travnja raspisan je međunarodni natječaj za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju Zračne luke u Trebinju.

Kako je predviđeno dokumentacijom, Zračna luka će se nalaziti na kraškom području 14 km zapadno od središta Trebinja i zauzimati će površinu od preko 300 hektara.

''Aleksandar Vučić i Srbija u potpunosti plaćaju, a Milorad Dodik gradi golemu međunarodnu zračnu luku u Trebinju, s terminalom većim od 7.000 četvornih metara i pistom dužom od zagrebačke i beogradske'', pisala je u svibnju ove godine splitska ''Slobodna Dalmacija''.

Institucije Hrvatske aktivirale su se sredinom ovog mjeseca u vezi s ovim pitanjem.

Kako portal Radiosarajevo.ba piše, ministar gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske dr Tomislav Ćorić zatražio je od Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine službenu informaciju o ovom projektu.

''Sukladno odredbama članka 3. Konvencije o procjeni utjecaja na okoliš preko državnih granica, molim Vas da nam kao zainteresiranoj državi dostavite informaciju o aktivnostima vezanim za izgradnju zračne luke Trebinje kod mjesta Taleža u Republici Srpskoj, Bosna i Hercegovina'', napisao je ministar Ćorić u dopisu ministrici Biseri Turković.

Informacija je, također, upućena na znanje i ministrici Vladi RS-a Srebreniki Golić, a o svemu je upoznato i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordanom Radmanom Grlićem na čelu.

Kopirati
Drag cursor here to close