Projekti

Hoće li Sarajevo dobiti još jedan tržni centar?

Belamionix je kupio zemljište koje je pripadalo GP Bosni u stečaju u općini Novi Grad.
Gospodarstvo / Ulaganja | 14. 01. 2020. u 10:53 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je kompanija Belamionix iz Brčkog kupila zemljište u Sarajevu, postavlja se pitanje hoće li glavni grad dobiti još jedan veliki tržni centar ili sadržaje sličnog karaktera.

Belamionix je kupio zemljište koje je pripadalo GP Bosni u stečaju u općini Novi Grad. Iz Belamionixa nisu željeli kazati što će graditi na ovoj parceli, prenosi portal Manager.ba.

 No, zna se da se ova kompanija bavi maloprodajom i veleprodajom. Imaju mrežu od 11 hipermarketa i šest supermarketa, uglavnom u sjeveroistočnom dijelu BiH, u gradovima poput Brčkog, Tuzle, Srebrenika, Gradačca, Gračanice, Banovića itd.

Osim toga, imaju mrežu benzinskih pumpi, između ostalog i u Semizovcu kod Sarajeva.

Uvozna roba

Belamionix je jedan od većih domaćih trgovinskih lanaca s razrađenom vlastitom distribucijom preko 10.000 artikala čiji su direktni uvoznici iz Kine, Indonezije, Turske i Indije.

Najznačajnija i najopsežnija djelatnost je maloprodaja proizvoda široke potrošnje. Osim toga, bave se i veleprodajom, transportom i zastupništvima robnih marki.

Odlična lokacija

Inače, lokacija na kojoj su kupili zemljište veoma je atraktivna, pogotovo s obzirom na razvoj prometne infrastrukture. Parcela se nalazi odmah uz kružni tok koji spaja ulicu Safeta Zajke s pristupnom cestom za autoput na Koridoru 5C.

Ovaj pravac će dodatno dobiti na prometu nakon što bude završena IX. transverzala koja će promet dodatno preusmjeriti preko ulice Safeta Zajke.

Kopirati
Drag cursor here to close