Herceg i načelnici

HNŽ: Postavljena tri strateška cilja

Predsjednik Vlade HNŽ-a i zastupnik u županijskoj skupštini je istaknuo kako je ova prigoda strateški iznimno važna za razdoblje koje je pred županijom…
Gospodarstvo / Ulaganja | 15. 06. 2021. u 13:58

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je, na konstituirajućoj sjednici Vijeća za razvojno planiranje i upravljanje razvitkom HNŽ jednoglasno usvojena Strategija razvitka HNŽ-a 2021. - 2027., nakon što je taj dokument prethodno usvojen od strane Županijskoga odbora za razvitak.

Krovna strategija

Nakon današnjega usvajanja na Vijeću, koje čine gradonačelnici/načelnici svih gradova i općina u Županiji te predstavnici znanstvene, gospodarske i obrazovne zajednice, Strategija će se uskoro naći pred Vladom HNŽ-a, da bi potom bila upućena u skupštinsku proceduru.

Predsjednik Vlade HNŽ-a i zastupnik u županijskoj skupštini je istaknuo kako je ova prigoda strateški iznimno važna za razdoblje koje je pred županijom, kao i pred jedinicama lokalne samouprave.

''Donijeli smo prvu multidisciplinarnu i multisektorsku krovnu Strategiju razvitka HNŽ-a, a nedavno i prvi županijski Prostorni plan koji je temelj za snažnije privlačenje investitora, jačanje gospodarstva i apliciranje projekata na natječaje financirane iz EU fondova'', rekao je Herceg i dodao kako su vodeći principi u novoj Strategiji – gospodarska i okolišna održivost i socijalna uključenost, te veza s ostalim planskim dokumentima od onih na županijskoj razini do Strategije Europa 2020 i nove EU strategije.

Plan aktivnosti

Dodao je kako postavljena tri strateška cilja: Podizanje konkurentnosti malih i srednjih poduzeća, poljoprivrede i turizma; Poboljšanje kvalitete života građana sukladno standardima EU; te Održivo gospodarenje okolišem, prostorom, prirodnim i infrastrukturnim resursima.

Naveo je kako je napravljen konkretan plan aktivnosti, instrumenata i mjera usmjerenih na stvaranje prepoznatljive, poduzetne i privlačne Županije, čime su postavljeni temelji za nastavak rada na novoj Strategiji razvitka.

Strategiju razvitka  članovima Vijeća predstavili su prof. dr. sc. Bahrija Umihanić i prof. dr. sc. Katerina Malić-Bandur, voditelji konzultantskog tima i dr. sc. Damir Jerković, predsjednik Županijskog odbora za razvitak, a u raspravi su sudjelovali članovi vijeća, gradonačelnici i načelnici, predsjednici klastera i strukovnih udruga, te akademske zajednice, objavila je Vlada HNŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close