Skupština

HNŽ: Plan 2020. - 2030. završiti plan iz 2016.

Novi zakon o ribarstvu trebao bi riješiti probleme oko poribljavanja ribolovnih voda, pitanje nabavke riblje mlađi za poribljavanje, posebno autohtonih vrsta riba.
Gospodarstvo / Ulaganja | 25. 01. 2021. u 12:14 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na desetom po redu zasjedanju Skupštine HNŽ-a, koja će se održati u utorak u mostarskoj gradskoj Vijećnici, pred zastupnicima će se naći izmjene Zakona o koncesijama, nacrt zakona o slatkovodnom ribarstvu te odluke o osnivanju Javne ustanove Odgojni centar HNŽ-a te o usvajanju Strategije javnih puteva za razdoblje od 2020. godine do 2030. godine.

Kad je u pitanju izmjena zakon o koncesijama, predložena odredba daje detaljniju definiciju postojeće odredbe Zakona o koncesijama Hercegovačko – neretvanskog kantona, na način da se uvode kombinirana solarna i vjetro-postrojenja i otklanja se ograničenje maksimalne snage, a što je bitno kada je riječ o kantonalnoj nadležnosti za dodjelu koncesije iz ove oblasti.

Novi zakon o ribarstvu trebao bi riješiti probleme oko poribljavanja ribolovnih voda, pitanje nabavke riblje mlađi za poribljavanje, posebno autohtonih vrsta riba.

Ovim Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o slatkovodnom ribarstvu HNK očekuje se bolje upravljanje biološkim resursima: ribama, rakovima, žabama i drugim vodenim organizmima, njihova zaštita, očuvanje i unapređenje u ribolovnim vodama, zatim reprodukcija, uzgoj i selekcija riba i drugih vodenih organizama u objektima za akvakulturu. Također, se očekuje da se poslovi oko očuvanja bioloških resursa rade efikasno i transparentno uz stalnu kontrolu i monitoring.

Razvojem prometne strategije, kako je navedeno, HNŽ želi biti sudionikom i imati utjecaja u ostvarivanju strateških i specifičnih ciljeva na svim razinama kako bi se na prostoru HNŽ-a ostvario krajnji cilj ''razviti cestovni sustav koji će zadovoljiti zahtjeve u pogledu poboljšanja mobilnosti roba i ljudi i fizičkog pristupa tržištima, radnim mjestima i obrazovanju, kao i svim drugim gospodarskim potrebama u skladu s postavljenim ciljevima''.

Planirana je buduća cestovna mreža za razdoblje do 2030. godine u kojem se navodi kako je plan ''završiti program modernizacije 2016. - 2020. koji uključuje izgradnju Južne obilaznice Mostara i ceste Neum – Drenovac''.

Pred zastupnicima će se naći i odluka o osnivanju Odgojnog centra radi prevencije, dijagnostike i opservacije poremećaja u ponašanju maloljetnika i izvršenja odgojne preporuke i mjere upućivanja u odgojni centar za maloljetnike, izrečene maloljetnom učinitelju krivičnog djela.

Kopirati
Drag cursor here to close