Potpisan ugovor

Hercegovina dobiva zgradu za korisnike kolektivnog smještaja

Izgradnja zgrade bit će realizirana u okviru Projekta zatvaranja kolektivnih centara i alternativnih smještaja (CEB2), a vrijednost radova iznosi oko 2.400.000 KM.
Gospodarstvo / Ulaganja | 31. 05. 2018. u 14:36 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Bljesak.info

Ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske (RS) Davor Čordaš potpisao je danas ugovor za izvođenje građevinskih radova na izgradnji stambenog objekta sa 48 stanova u Trebinju, s ciljem rješavanja stambenog pitanja korisnika kolektivnog vida smještaja u tom gradu.  

Izgradnja zgrade bit će realizirana u okviru Projekta zatvaranja kolektivnih centara i alternativnih smještaja (CEB2),  a vrijednost radova iznosi oko 2.400.000 KM. 

Čordaš je dodao da se uvođenje izvođača u radove očekuje do kraja srpnja, nakon čega će početi građevinski radovi, priopćeno je iz entitetskog resornog ministarstva. 

''Raduje me činjenica da će realizacijom ovog projekta biti riješeno stambeno pitanje za 48 obitelji korisnika kolektivnog vida smještaja u Trebinju. U tijeku je i realizacija projekta sanacije trebinjskog Doma umirovljenika, vrijednog oko 1.500.000 KM, također u okviru Projekta 'CEB 2' putem kojeg će se značajno povećati smještajni kapaciteti, i riješiti stambeno pitanje za 30 osoba'', rekao je Čordaš.

Ugovor za izvođenje građevinskih radova potpisan je sa direktorom preduzeća „Energetik“ d.o.o. iz Banja Luke Ilijom Klepićem. 

Implementator Projekta zatvaranja kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem osiguranja javnih stambenih rješenja „CEB2“ na prostoru RS je Ministarstvo za izbjeglice i raseljena lica, a ukupna vrijednost Projekta za područje tog bh. entiteta iznosi 29.178.194 eura, od čega je 18.169.413 eura kreditnih sredstava, dok je 11.008.781 euro doprinos lokalnih zajednica.

Realizacijom projekta bit će stambeno zbrinute ukupno 694 najugroženije obitelji, kroz 18 potprojekata u 15 lokalnih zajednica u RS.

Kopirati
Drag cursor here to close