Novo ruho

Financije koče renovaciju GP Osoje

Sudionici sastanka su razgovarali o prioritetima u izgradnji i rekonstrukciji graničnih prijelaza, ali i proračunskim ograničenjima.
Gospodarstvo / Ulaganja | 10. 05. 2021. u 17:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S obzirom na to da GP Osoje nije zadovoljavao osnovne uvjete rada, bit će izgrađen novi prijelaz, sukladno europskim standardima, jedan je od zaključaka sastanka ravnatelja Granične policije BiH Zorana Galića i načelnika općine Posušje Ante Begića.

Sudionici sastanka su razgovarali o prioritetima u izgradnji i rekonstrukciji graničnih prijelaza, ali i proračunskim ograničenjima zbog kojih se taj problem ne može riješiti za kratko vrijeme, s naglaskom na trenutnu situaciju na Međunarodnom graničnom prijelazu Osoje i aktivnostima na izgradnji istog.

"Svjesni smo da infrastruktura na graničnim prijelazima nije na zavidnoj razini i da je potrebna rekonstrukcija i izgradnja novih, no zbog financijskih razloga takvo stanje se ne može riješiti preko noći. Stoga, aktivnosti koje se provode na graničnim prijelazima, u skladu s mogućnostima, od iznimne su važnosti", kazao je ravnatelj Galić.

Načelnik Begić je istaknuo da je međusobna suradnja izuzetno važna, na svim razinama te su dogovoreni daljnji modaliteti suradnje i aktivnosti koje će se dalje provoditi u izgradnju Graničnog prijelaza Osoje.

Sredstva su odobrena od države, a u sklopu graničnog prijelaza s novom infrastrukturom, radi se i upravna zgrada postrojbe granične policije koja obuhvaća općinu Grude i Posušje, gdje će se nalaziti i vlastiti smještajni kapaciteti prema odluci Vijeća ministara BiH, za carinu i Graničnu policiju.

Kopirati
Drag cursor here to close