Iz Mostara

Herceg se 'pohvalio': HNŽ dijeli europske vrijednosti

"Ne smijemo zanemariti naša nastojanja na poboljšanju cjeloživotnog zdravlja, osiguranju kvalitetne hrane i pitke vode, prelazak na obnovljive izvore energije te postizanje gospodarstva koje će biti učinkovito", kazao je Herceg.
Gospodarstvo / Ulaganja | 26. 08. 2021. u 17:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prva zajednička konferencija Foruma komora Jadransko – Jonske makro-regije i Dunavskog Biznis Foruma ''Društveni izazovi europskih makro-regija'' održana je u Mostaru.

Riječ je o konferenciji u organizaciji Gospodarske komore FBiH.

Predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg istaknuo je kako Vlada Hercegovačko-neretvanske županije u cijelosti dijeli europske vrijednosti integriranja.

"Čvrsto vjerujemo kako smo dorasli izazovu, ali i da u svakom trenutku možemo tražiti i dobiti pomoć onih koji su te kriterije već ispunili i dostigli europske standarde. U tom svjetlu vidimo i održavanje današnje konferencije čiji cilj i jeste razmjena iskustava i promicanje djelotvornije suradnje naših regija", kazao je Herceg.

On je istaknuo kako se čitava Europa susreće s klimatskim promjenama koje bi za posljedice mogle imati globalnu krizu.

"Ne smijemo zanemariti naša nastojanja na poboljšanju cjeloživotnog zdravlja, osiguranju kvalitetne hrane i pitke vode, prelazak na obnovljive izvore energije te postizanje gospodarstva koje će biti učinkovito, ali i otporno na klimatske promjene", kazao je Herceg okupljenima. 

Herceg je naglasio važnost međunarodnih suradnji za HNŽ te istaknuo kako je HNŽ kao članica Jadransko-jonske euroregije spremna za suradnju.

"Vlada HNŽ nema apsolutno nikakvih dvojbi i uložiti ćemo sve snage da, kroz prekograničnu i međuregionalnu suradnju te zajednički rad na projektima usvojimo europske vrijednosti ali i omogućimo promoviranje naših gospodarskih, kulturnih, prirodnih i drugih resursa te njihovo održivo korištenje", zaključio je Herceg.

Podsjetimo, Konferencija ''Društveni izazovi europskih makro-regija'' je međunarodnog karaktera te se po prvi put organizira uz aktivno sudjelovanje dva Foruma iz dvije priznate europske makro-regije.

Organizatori su  istaknuli kako im je cilj ovu konferenciju u idućem periodu kandidirati kao projekt EU te svake godine, Konferencijom, biti mjesto spajanja dvaju europskih makro-regija.

Kopirati
Drag cursor here to close