Suradnja Vlade i Općine

Herceg i Vidić: Čapljina je jedno od najugodnijih mjesta za život u HNŽ

Herceg je obećao kako će Vlada HNŽ u Čapljini sudjelovati u implementaciji velikih projekata od značaja za život stanovništva u ovoj općini.
Gospodarstvo / Ulaganja | 24. 09. 2018. u 13:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Vlada HNŽ, u suradnji sa Općinom Čapljina, nastavljat će razvijati ovu općinu u gospodarskom, infrastrukturnom, kulturnom i sportskom smislu'', rekao je u Čapljini predsjednik Vlade HNŽ Nevenko Herceg.

U sklopu posjete ovoj općini Herceg se sastao sa načelnikom Smiljanom Vidićem, sa kojim je razgovarao o projektima koji su ostvareni u Čapljini, ali i koji su u planu za razdoblje ispred nas.

''Svi projekti o kojima smo razgovarali su veliki i ostvariti. Radi se o poslovnoj zoni u Zvirovićima gdje treba dovesti infrastrukturu, a za što ćemo pokušati osigurati i sredstva iz fondova EU, potom izgradnja tržnice u Čapljini koja bi bila značajna za Hercegovinu jer bi kroz nju plasirali i poljoprivredne proizvode sa ovih područja. Radit ćemo i na sanaciji deponije koja se nalazi tik uz Neretvu, a razgovarali smo i o pitanjima izvorišta, koncesija i sličnih stvari kojima planiramo poboljšati opstanak i razvoj naroda u ovoj općini'', rekao je u izjavi za Bljesak.info Herceg.

Foto: Bljesak.info / Predsjednik Vlade HNŽ Nevenko Herceg

Dodao je kako je Vlada HNŽ u Čapljini sufinancirala važne projekte poput utopljavanja srednje i osnovnih škola, poticajima u poljoprviredi, potom pomoći Civilnoj zaštiti i vatrogastvu, izgradnji šetnice kao i rekonstrukciji javnih objekata.

Načelnik općine Čapljina Smiljan Vidić kaže da ovu posjetu treba promatrati kao jedan kontinuitet odnosa između Općine Čapljina i Vlade HNŽ.

''Svakako da smo danas na ovom kratkom sastanku napravili jedan rezime onoga što se od projekata realiziralo na području općine Čapljina, a Vlada je te projekte financirala ili sufinacirala. Radi se o nekoliko više milijunskih projekata'', rekao je Vidić u izjavi za Bljesak.info.

Foto: Bljesak.info / Načelnik općine Čapljina Smiljan Vidić

Dodao je da su razgovarali i o projektima koje trenutno u papirnatom dijelu radi Općina Čapljina.

''Pričali smo o onome što je budućnost na području Čapljine, a to će svakako biti prioritet i Općine Čapljina i Vlade HNŽ, a i tu se radi o značajnim projektima gdje je općina Čapljina sa svojim vlastitim proračunskim sredstvima ne može iznijeti te projekte. Danas se premijer Herceg osobno ovdje sa nama uvjerio u realizaciju do sada završenih projekata, odnosno u stanje kakvo jeste na terenu, a ovo je bila prilika i da se susretnemo sa onim ljudima kojima su ti projekti bili od najviše koristi, pa smo tako posjetili Srednju školu Čapljina gdje smo porazgovarali prije svega sa djelatnicima škole u koju Vlada uložila značajna sredstva, zatim smo posjetili Vatrogasni dom te cestovnu infrastrukturu rađenu na Modriču'', izjavio je za Bljesak.info načelnik općine Čapljina dr. Smiljan Vidić.

Kopirati
Drag cursor here to close