Suradnja

Herceg i Hadžović o potencijalima HNŽ-a s katarskim veleposlanikom

Herceg je katarskog veleposlanika upoznao s Hercegovačko-neretvanskom županijom i njezinim prirodnim, povijesnim i kulturnim bogatstvima, te s radom županijske vlade.
Gospodarstvo / Ulaganja | 28. 03. 2019. u 13:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg i županijski ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa Rašid Hadžović održali su sastanak s veleposlanikom Katara u Bosni i Hercegovini Sultanom Bin Ali Al-Khaterom. 

Herceg je katarskog veleposlanika upoznao s Hercegovačko-neretvanskom županijom i njezinim prirodnim, povijesnim i kulturnim bogatstvima, te s radom županijske vlade. 

Osvrnuo se i na potencijale HNŽ-a i mogućnosti koje se nude stranim ulagačima, poglavito u području obnovljivih izvora energije i turizma. Naglasio je i značaj Zračne luke u Mostaru kao jednog od nositelja razvitka Županije. 

Ministar Hadžović govorio je o svim razinama obrazovanja u HNŽ, ističući kako postoji posebno zanimanje za suradnju u visokom obrazovanju i znanosti. Naglasio je i potencijale koje HNŽ ima u kulturi, podsjećajući na bogatstvo kulturno-povijesne baštine. Izrazio je i zainteresiranost za suradnju u području športa. 

Veleposlanik Sultan Bin Ali Al-Khater, ističući kako je danas prvi put u Mostaru i HNŽ-u, zahvalio je predsjedniku Hercegu i ministru Hadžoviću na srdačnom prijemu. Izrazio je spremnost za nastavkom suradnje u svim projektima od obostranog interesa, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Foto: PR / Herceg i Hadžović o potencijalima HNŽ-a s katarskim veleposlanikom
Kopirati
Drag cursor here to close