Nova vozila

Policijaci HBŽ-a će bez straha ići u nove intervencije

Ministar Mihaljević je rekao kako je u tijeku instalacija novog sustava videonadzora na prostorima Hercegbosanske županije.
Gospodarstvo / Ulaganja | 22. 01. 2020. u 14:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Vlada HBŽ / Donacija novih vozila MUP-u

''Ovom prilikom zahvaljujem Vladi Hercegbosanske županije jer je u zadnje tri godine za MUP HBŽ nabavila 25 novih vozila i time povećala sigurnost i spremnost da služimo građanima. Djelatnici policije u stanju su izvršiti svaku intervenciju bez straha da će biti tehničkih problema. Nabavkom smo osvježili vozni park i mogu reći da je stanje voznog parka zadovoljavajuće. Ukupna nabavna cijena vozila iznosi više od 350.000 KM'', rekao je u ponedjeljak u sjedištu MUP-a HBŽ-a u Livnu Darinko Mihaljević, ministar MUP-a HBŽ-a prigodom uručivanja ključeva 11 novih policijskih vozila marke Škoda djelatnicima koja su namijenjena policijskim upravama u Livnu i Tomislavgradu.

''Planiramo nabavu vozila u određenim postrojbama, osobito u postrojbama za posebne namjene i nabavu terenskih vozila. Trenutno nam nedostaju specijalna vozila – marice za prijevoz osoba lišenih slobode ili osoba u istražnom postupku, te specijalna vozila za vršenje očevida prilikom prometnih nezgoda. Očekujemo da ćemo i taj segment zadovoljiti'', kazao je ministar MUP-a Hercegbosanske županije.

Foto: Vlada HBŽ / Donacija vozila

Rekao je kako je u tijeku instalacija novog sustava videonadzora na prostorima Hercegbosanske županije.

''Povećanom nazočnošću migranata koji nezakonito pokušavaju prelaziti granice pokušavamo očuvati javni red, mir i sigurnost građana i u tom pogledu pomažemo migrantima  da se kreću prema smještajnim centrima koje je država odredila'', kazao je.

Današnja primopredaja novih policijskih vozila je kontinuirano obnavljanje voznog policijskog parka koji će doprinijeti povećanju sveukupne operativnosti na terenu. Način plaćanja vozila je leaising u 60 jednakih rata, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close