Vrijedna donacija

Granična policija BiH sremna za borbu protiv covida-19

Donacija je moguća zahvaljujući doprinosu norveškog Ministarstva vanjskih poslova, kroz projekt "Suzbijanje krijumčarenja migranata duž zapadnobalkanske obalne rute", priopćeno je iz IOM-a.
Gospodarstvo / Ulaganja | 30. 07. 2020. u 18:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Fena / Granična policija BiH sremna za borbu protiv covida-19

Međunarodna organizacija za migracije (IOM) predala je Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine donaciju zaštitne opreme za borbu protiv covida-19 vrijednu 22.500 američkih dolara.

Donacija je moguća zahvaljujući doprinosu norveškog Ministarstva vanjskih poslova, kroz projekt "Suzbijanje krijumčarenja migranata duž zapadnobalkanske obalne rute", priopćeno je iz IOM-a.

Primopredaja je obavlejna u prostorijama Granične policije BiH, a donacija uključuje rukavice, maske, beskontaktne termometre i sredstva za dezinfekciju ruku i radnih površina koje će koristiti policijski službenici Granične policije BiH.

"Vrlo smo zahvalni Ministarstvu vanjskih poslova Norveške i timu IOM-a na ovoj opremi, koja će u značajnoj mjeri pomoći Graničnoj policiji BiH u sprečavanju širenja covida-19”, izjavio je direktor Granične policije BiH Zoran Galić.

Od prosinca 2018. godine projekt "Suzbijanje krijumčarenja migranata duž zapadnobalkanske obalne rute" doprinosi jačanju regionalne saradnje između Albanije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore i poboljšanju kapaciteta agencija za provedbu zakona i pravosuđa za otkrivanje, istragu i kazneno gonjenje slučajeva krijumčarenja migranata, kao i zaštiti migranata duž zapadnobalkanske obalne rute.

Na temelju procjene stanja na terenu i u svjetlu proglašenja globalne pandemije koronavirusa u ožujku 2020. godine, projekt je ocijenio da je uspješna provedba preostalih projektnih aktivnosti ozbiljno ugrožena i zatražio reprogramiranje projekta.

Zahtjev je odobrilo Ministarstva vanjskih poslova Kraljevine Norveške i projekat je preusmjeren na pružanje podrške agencijama koji obavljaju kontrolu prelaska državne granice i zaštitu granice u Albaniji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori u ublažavanju posljedica koje je pandemija covid-19 imala na obavljanje svakodnevnih aktivnosti ovih agencija (uključujući i sprječavanje krijumčarenja migranata) kroz nabavku osobne zaštitne opreme, kao i unaprjeđenje znanja i vještina pripadnika ovih agencija kako bi se umanjio rizik od zaraze i prijenosa bilo koje bolesti, uključujući covid-19, dodaje se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close