Mostarska ''ljevica''

Gradska uprava nema kontrolu nad kolektorima  

Žuljević je od mostarskog gradonačelnika zatražio da objavi točne podatke koje su dionice do sada završene, koliko je novca utrošeno na te dionice, što još treba uraditi do okončanja projekta i kada se očekuje konačan završetak radova.
Gospodarstvo / Ulaganja | 19. 10. 2017. u 14:07 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Izgradnja kolektora jedan je od najznačajniji projekata u povijesti Mostara, koji u financijskom iznosu vrijedi 50 milijuna maraka, ali problem predstavlja loša organizacija izvođenja radova'', rekao je u četvrtak na konferenciji za medije SDP-ov zastupnik u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Aner Žuljević.

''To što nemamo Gradsko vijeće ne znači da su građani isparili i očekujemo od nadležnih gradskih službi da intenzivnije komuniciraju s građanima po pitanju realizacije projekta. Ovakvim načinom izgradnje kolektora Gradska uprava pokazuje da nema kontrolu nad realizacijom projekta'', kazao je Žuljević.

''Prema podacima dostupnima na internetskoj stranici Grada Mostara, završetak radova predviđen je za kraj 2016. godine, međutim taj rok odavno je probijen'', dodao je Žuljević.

Pored kašnjenja, po njegovim riječima, problem je i kvaliteta završenih radova te otvaranje dionica koje ne ispunjavaju ni elementarne uvjete za odvijanje prometa, kao i nepropisano obilježavanje otvorenih gradilišta.

Žuljević je od mostarskog gradonačelnika zatražio da objavi točne podatke koje su dionice do sada završene, koliko je novca utrošeno na te dionice, što još treba uraditi do okončanja projekta i kada se očekuje konačan završetak radova.

Predsjednik Gradskog odbora SDP-a BiH Mostar Edin Zagorčić govorio je o problemu neodržavanja lokalnih izbora u Mostaru te je obavijestio predstavnike medija da su mostarski gradski odbori SDP-a i Demokratske fronte uputili zajedničko otvorno pismo visokom predstavniku Valentinu Inzku, veleposlaniku EU u BiH Larsu-Gunnaru Wigemarku i američkoj veleposlanici u BiH Maureen Cormack u kojem su zatražili pokretanje pregovora o Mostaru kako bi se postigao sporazum o izmjenama dijelova Statuta Grada Mostara, koje je još 2011. godine osporio Ustavni sud BiH.

''Čitajući izvješća Vijeća Europe može se zaključiti da su ona na tragu naših promišljanja da se situacija u Mostaru ne može vezati za izmjene Izbornog zakona BiH'', izjavio je Zagorčić.

Ustvrdio je kako sadašnje stanje odgovara vladajućim strankama jer se boje da će izgubiti vlast ako bi se u Mostaru končano, nakon gotovo deset godina, održali lokalni izbori.

Kopirati
Drag cursor here to close