Obilazio radove i gradilišta

Gradonačelnik Kordić u 'nadzoru' gradilišta

Gradonačelnik Mostara obišao neka od brojnih gradilišta
Gospodarstvo / Ulaganja | 05. 08. 2021. u 13:32 Bljesak.info | A.Z.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Mostar postao je veliko gradilište kako je to i najavio gradonačelnik Mario Kordić, koji je obišao neka od gradilišta.

Dinamika radova nije uvijek u skladu s očekivanjima uprave i građana, kazao je Kordić prilikom obilaska nekih građevinskih radova.

Na službenim Facebook stranicama Grada Mostara navodi se kako je Kordić istaknuo da je veliki dio sredstava iz proračuna Grada predviđen za infrastrukturne radove.

Dodaje se da je razgovoru sa izvođačima radova Kordić naglasio i brojnost projekata i potrebu da se dinamika ubrza u skladu s mogućnostima i kapacitetima.

Podsjetimo Kordić je ranije najavio kako će Grad izdvojiti 18,5 milijuna KM za projekte.

''Izdvojena sredstva u proračunu imaju cilj infrastrukturno, prometno i u svakom drugom smislu učiniti Mostar boljim i urednijim mjestom za život. Upravo na tragu odgovornog upravljanja proračunskim sredstvima, opredijelili smo se za sustavan pristup, pa tako prvo i osnovno pokrećemo izradu nove prostorno-planske dokumentacije i za to smo izdvojili 550.000 KM'', kazao je ranije Kordić posebno ističući da su u Gradskoj upravi opredijeljeni uvesti red kada je u pitanju nelegalna i neadekvatna gradnja u Mostaru, a prvi preduvjet za to je kvalitetna planska i regulacijska dokumentacija.

Tada je najavio i da će uložiti značjna sredstva u dijelove grada koji već dugo vape za rješavanjem problema.

''Sve kapacitete Gradske uprave ove godine želimo usmjeriti u ostvarenje svega navedenog, a želje i volje, kako u svih vijećnika tako i kod mene, ne nedostaje'', ranije je rekao Kordić.

Kopirati
Drag cursor here to close