Makar Vaki

Grade, srami se: Mogli ste barem djeci zamazati oči

Pješački prijelazi u blizini škola i oznake na prometnicama koje upozoravaju vozače da prolaze pored školskih dvorišta u Mostaru su nevidljivi.
Gospodarstvo / Ulaganja | 07. 09. 2020. u 11:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dok su raznim dužnosnicima puna usta sigurnosti djece pogotovo u prvim danima početka nove školske godine, stvarnost u Mostaru nešto je drugačija.

Naime, dok auto-moto klubovi upozoravaju vozače na sigurnost djece u prometu, dok se po normalnim gradovima organiziraju policijske patrole pred školama i raskrižjima u blizini škola, dok se prometnice pred školskim zgradama u normalnim gradovima sjaje i dok se s njih presijavaju znakovi da su u blizini školarci, Mostar miruje.

Foto: Bljesak.info / Moglo se da se htjelo

Pješački prijelazi u blizini škola i oznake na prometnicama koje upozoravaju vozače da prolaze pored školskih dvorišta u Mostaru su nevidljivi.

Dodatnih policijskih patrola nema, a ulice čekaju da se uspavani grad probudi i potroši koju marku, umjesto na nečiji ručak i neku besmislenu javnu nabavku, na prometnice koje će, ionako zbunjenoj djeci zbog maski i nepotrebne panike, uliti povjerenje da tamo negdje netko misli na njih.

Foto: Bljesak.info / Malo bolja lanjska boja

U Mostaru to nije slučaj. Školarci su prepušteni sami sebi. Osim što im nitko oči nije zamazao barem novom bojom na prometnicama u blizini škole, nije Uspavani Grad osigurao ni besplatne udžbenike ni besplatan prijevoz mladosti na koju bi trebao računati u nekoj svojoj budućnosti. Ako Uspavani grad uopće misli na budućnost dalju od džepova onih koji ga sisaju do neiznemoglosti.

Bešlić poželio sretan početak nove školske godine

Povodom početka nove školske godine, grdonačelnik grada Mostara Ljubo Bešlić uputio je čestitku svim učenicima, njihovim roditeljima, učiteljima i učiteljicama kao i nastavnicima i profesorima.

Čestitku prenosimo u cijeloisti.

''Nova školska godina pred sve nas je stavila nove izazove. Započinje u drugačijim uvjetima, opterećena epidemijom COVID-19, što je stavilo nove izazove pred sve nas. Prvi dan škole i nastavni proces obilježila je potreba održavanja fizičke distance i pridržavanje i praćenje epidemioloških uputa.

Stoga ovim putom svim učenicama i učenicima, njihovim roditeljima, učiteljicama i učiteljima, nastavnicima i nastavnicama, te profesorima i profesoricama želim sretan početak nove školske godine. Želim Vam puno sreće i uspjeha u radu, kao i strpljenja i dobre volje u odgoju učenika s posebnim naglaskom na pridržavanje epidemioloških mjera kako bi se svi zajedno lakše odgovorili novim izazovima.

Napose,čestitam onim najmlađima koji kreću u prvi razred te da budu oprezni prilikom polaska i dolaska u školu kao i sve vozače da posebno obrate pozornost na njihovu sigurnost kao i sigurnost svih učenika i pješaka općenito.

Grad Mostar i sve njene službe  pokušat će, u skladu s novonastalim uvjetima, učiniti sve što je u njegovoj odgovornosti kako bi sve učenice i učenici imali kvalitetne uvjete za obrazovanje, jer znanja koja stječemo u školi nas obogaćuju, prijatelji koje stječemo su za cijeli život, a uspomene nas izgrađuju u bolje ljude.

Želim vam sretan početak nove školske godine'', stoji u čestitci.

Kopirati
Drag cursor here to close