Ideje niču, para još uvijek nema

Građani žele Sunčani poluotok nadomak Mostara

Uređenje plaže na Neretvi u naselju Vojno, sadnja stabala, izgradnja parkinga, zatim jedne pontonske pozornice na vodi, igralište za djecu, park i kafić – sve je to dio projekta „Sunčani poluotok“ kod Bijelog Polja.
Gospodarstvo / Ulaganja | 02. 10. 2019. u 11:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Projekt je u ponedjeljak u prostorijama Centra Emaus predstavila Udruga „Zemlja Sunca“. Prezentaciji idejnog rješenja projekta nazočili su i mještani, a predsjednik udruge „Zemlja Sunca“ Nikola Mandić za Bljesak.info je kazao, kako oni, kao udruga prije svega žele pozitivne promjene u Bijelom Polju .

''Mi smo pokrenuli taj projekt, odnosno napravljeno je idejno rješenje na poluotoku u Bijelom Polju kod Mostara. Planirano je da se napravi plaža s popratnim sadržajima, kao što je igralište za djecu, kafić, park i dva sportska igrališta. Investitora još uvijek nemamo'', kazao je Mandić.

Foto: Bljesak.info / Mogući budući sunčani poluotok

Iz tog razloga, kaže, očekuju pomoć prvenstveno mještana, koji su kako u izvršnim – tako i u ostalim strukturama vlasti. Pomoć vlasti Grada Mostara, također priželjkuju.

Obzirom da se radi o najavi ozbiljnog projekta, kontaktirali smo i direktora Zavoda za prostorno uređenje Grada Mostara, Salema Bubala – koji, kako kaže, ne zna da takav projekt uopće postoji.

''Ja zaista ne znam ništa o tome, prvi put od vas čujem. Nisam čuo ni za kakav projekt Sunčani poluotok - niti bilo šta. Kod nas u službenoj evidenciji nema nikakvog projekta, niti bilo šta ubilježeno. Iznenađen sam uopće da mi to govorite'', kazao je Bubalo za Bljesak.info.

Foto: PR / Prezentacija projekta "Sunčani poluotok"

Iz udruge „Zemlja Sunca“ nisu mogli precizirati koji novac je potreban za realizaciju ovog projekta, te da je zemljište na kojem bi se trebalo graditi u vlasništvu poduzeća Elektroprivrede HZHB.

''Projekt bi se radio u etapama i još uvijek ne mogu govoriti o troškovniku.Planirano je da se radi u narednih 4-5 godina'', kazao je Mandić za Bljesak.info.

Foto: Bljesak.info / Ideja koja čeka plodno tlo

Ovo je utakmica u kojoj moramo pobijediti, rečeno je tijekom prezentacije projekta „Sunčani poluotok“, a tko će dati novac za ovu „skupu igru“  i hoće li ideja zaživjeti – još uvijek ostaje nepoznanica.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close