Sastanak Bandić - Martinović

Grad Zagreb obećao stručnu i materijalnu pomoć civilnoj zaštiti i vatrogascima u ŽZH

Gradonačelnik Milan Bandić i zamjenica gradonačelnika Olivera Majić izrazili su spremnost za stručnu i materijalnu pomoć sustavu zaštite i spašavanja, a samim tim i vatrogastva u Županiji Zapadnohercegovačkoj.
Gospodarstvo / Ulaganja | 31. 08. 2018. u 08:40 Bljesak.info
Kopirati

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i zamjenica gradonačelnika Olivera Majić u Gradskoj upravi su primili ravnatelja Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke Dragu Martinovića.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tema sastanka bila je uspostavljanje suradnje u području zaštite i spašavanja i vatrogastva između Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke i Grada Zagreba i mogućnosti stručne i materijalno-tehničke pomoći službama zaštite i spašavanja i vatrogastva Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke od strane Grada Zagreba.

Na početku sastanka ravnatelj Martinović, zahvalivši se na prijamu, upoznao je domaćine o samom načinu rada, funkcioniranja, ustroju i nadležnostima Uprave civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke, kao i cjelokupnom sustavu zaštite i spašavanja u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Ravnatelj Martinović je istaknuo nedostatnu opremljenost, ali i nemogućnost redovite obuke i uvježbanosti službi zaštite i spašavanja, kao i vatrogasaca.

Gradonačelnik Milan Bandić i zamjenica gradonačelnika Olivera Majić izrazili su spremnost za stručnu i materijalnu pomoć sustavu zaštite i spašavanja, a samim tim i vatrogastva u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Foto: Uprava civilne zaštite ŽZH / Detalj sa sastanka

Javor Lozar zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Zagreba upoznao je ravnatelja Martinovića s ustrojem i funkcioniranjem vatrogastva u Gradu Zagrebu, te su obišli sjedište Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba (Savska cesta 1/3).

''Zahvaljujući ponajprije susretljivosti i otvorenosti zamjenice gradonačelnika doc. dr. sc. Olivera Majić s kojom sam dogovorio sastanak, naravno uz gradonačelnika Bandića koji se puno puta dokazao kao istinski prijatelj ovih naših prostora, ovaj sastanak ocjenjujem veoma uspješnim. Dobio sam konkretna obećanja i spremnost za stručnu i materijalno-tehničku pomoć sustavu zaštite i spašavanje u našoj Županiji u sklopu kojega se nalazi i vatrogastvo. Posebnu dimenziju ovom sastanku daje nazočnost čelnih ljudi sustava zaštite i spašavanja na razini Grada Zagreba'', rekao je nakon sastanka ravnatelj Martinović.

Osim gradonačelnika Bandića i zamjenice gradonačelnika Olivere Majić i Javora Lozara zapovjednika Vatrogasne zajednice Grada Zagreba prijamu su nazočili i Pavle Kalinić pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, Siniša Jembrih zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba i Vedran Šušković voditelj Odjela za poslove obrane i informacijske sigurnosti.

Kopirati