Blamiranje

Grad zaboravio pečat: Kako Mostaru izmiču novci?

Proračunom Grada je za zimski grad i Novu godinu ove godine izdvojeno ukupno 400.000 marka.
Gospodarstvo / Ulaganja | 28. 08. 2020. u 09:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog neispunjavanja svih kriterija propisanih natječajem, Grad Mostar je ostao bez sredstava za ovogodišnji zimski grad.

'Wintervil - zimski grad i doček Nove 2021. godine' je projekt s kojim je Grad Mostar aplicirao na natječaj Federalnog ministarstva kulture i sporta. Ukupna vrijednost projekta, naveli su u aplikaciji, je 240 tisuća, a od ministarstva se tražilo 25 tisuća maraka.

No, Grad Mostar, stoji u popisu ministarstva, nije ispunio formalno-pravne uvjete za 'Transfer za kulturu od značaja za FBiH'.

''Neovjeran Bilans stanja, račun prihoda i rashoda, neovjereno rješenje o razvrstavanju djelatnosti'', dokumenti su koji nedostaju u aplikaciji zbog čega Grad nije u igri za federalni novac.

Federalna ministrica Zora Dujmović, odluku o aplikantima koji nisu ispunili uvjete, usvojila je 13. kolovoza, s mogućnošću žalbe, a čiji rok je prošao.

Proračunom Grada je za zimski grad i Novu godinu ove godine izdvojeno ukupno 400.000 marka.

Foto: Bljesak.info / Aplikanti koji nisu zadovoljili uvjete natječaja

Grad je zatražio i federalni novac za 'Obljetnicu obnove Starog mosta i upisa na Listu UNESCO-a'. Traženo je 17.000 KM, a projekt vrijedi 35.000.

Ni za taj projekt, stoji u popisu ministarstva, Grad nije dostavio 'Neovjeren Bilans stanja i račun prihoda i rashoda'. Vrijednost obilježavanja godišnjice obnove u proračunu je navedena u više stavki, pa se navode iznosi od 50.000 i 130.000 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close