Ivancov

Gdje nam Rusi mogu pomoći?

Šarović je rekao kako bi interes cijele BiH trebao biti da ta rafinerija uspješno posluje i da bude glavni opskrbljivač naftom bh. tržišta…
Gospodarstvo / Ulaganja | 02. 12. 2019. u 14:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanik Rusije u BiH Petar Ivancov izjavio je danas da je energetika važan dio bilateralnih odnosa dviju zemalja, što se vidi i iz dnevnog reda prvog Radnog sastanka između Bosne i Hercegovine i Rusije, koji je organiziran u Vanjskotrgovinskoj komori BiH.

Dodao je da će, osim o isporukama plina, biti razgovarano o suradnji u oblasti modernizacije termo i hidroeketrana, razvoju obnovljivih izvora energije, modernizaciji rudnika i drugim pitanjima od uzajamnog interesa.

''Smatram da ovakvo zasjedanje radne grupe odgovara našim zajedničkim interesima, zahvaljujem svim sudionicima koji su uložili trud u njeno formiranje i želim svima puno uspjeha u radu'', rekao je Ivancov.

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović naveo je da će biti govora o traženju novih mogućnosti za suradnju dviju zemalja u energetskom sektoru, te o realizaciji obveza Bosne i Hercegovine prema Rusiji za isporučeni plin u razdoblju 1992. - 1995.

''Također, očekujem da razgovaramo o odluci o kvalitetu tečnih naftnih goriva, plinifikaciji, suradnji u oblasti novih tehnologija u iskopavanju uglja, te o rekonstrukciji i nabavci opreme za postojeće termoelektrane u BiH'', istaknuo je Šarović.

Upitan o navodima o lošem poslovanju rafinerije nafte u Bosanskom Brodu, Šarović je rekao kako bi interes cijele BiH trebao biti da ta rafinerija uspješno posluje i da bude glavni opskrbljivač naftom bh. tržišta.

Osim toga, komentirajući nedavno spajanje plinovoda iz Azerbajdžana s Europom izjavio je da je to dobro za BiH jer znači više izvora opskrbe plinom, što bi trebalo predstavljati sigurniju ali i jeftiniju opskrbu.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close