Pogledajte projekte

Fond za zaštitu okoliša FBiH Mostaru daje više od pola milijuna KM

Među osam projekata u kategoriji zaštite okoliša urbanih centara u Mostar stižu dva.
Gospodarstvo / Ulaganja | 24. 09. 2018. u 15:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Foto: Ilustracija /  Rijeka Radobolja

Fonda za zaštitu okoliša Federacije BiH donio je odluku o odabiru korisnika sredstava na osnovu provedenog javnog natječaja gdje će u Mostar ići više od 500.000 KM.

Projekti i studije u cilju ispunjavanja ciljeva Strategije Federacije BiH iz oblasti zaštite okoliša ostvarilo je sedam aplikanata, među kojima je i Grad Mostar za projekt ''Izrada glavnog projekta za sanaciju i zatvaranje postojeće deponije komunalnog otpada Uborak u Mostaru'', sa iznosom do 63.000 KM.

U kategoriji projekata zaštite okoliša kao podrška razvoju lokalnih zajednica, za projekt vodospremnika Goranci 50.000 KM dobilo je mostarsko poduzeće "Komunalno" d.o.o. Mostar.

Grad Mostar dobio je novac i za projekt sanacije i revitalizacije parkovskih/zelenih površina na Bijelom Brijegu sa iznosom do 90.000 KM.

Fond je dao novac i za pregled (audit) javne rasvjete na području Grada u iznosu 24.000 KM.

Među osam projekata u kategoriji zaštite okoliša urbanih centara u Mostar stižu dva.

Naime, riječ je o projektu ''Zaštita i uređenje prirodnog naslijeđa grada Mostara - obale i vodotok rijeke Radobolje'' sa iznosom do 100.000 KM, te o projektu Građevinskog istraživačkog centra d.o.o Mostar za projekt ''Glavni projekt Sanacija i uređenje parka u okviru Kampusa Sveučilišta u Mostaru'' sa iznosom do 100.000 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close